Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul comercial dintre SUA și China, la noi cote - Chinezii le cer americanilor să ridice IMEDIAT sancțiunile împotriva Huawei

TechNews
Huawei

Statele Unite ar trebui să ridice imediat sancţiunile impuse producătorului de echipamente de telecomunicaţii Huawei, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Comerţului, cu doar câteva zile înainte de întâlnirea de sâmbătă a preşedinţilor Donald Trump şi Xi Jinping, la summitul G20 de la Tokyo, transmite Reuters.

Citește și: Se conturează TABERELE în PSD - O organizație anunţă că o SUSȚINE DESCHIS pe Viorica Dăncilă la șefia PSD

China se opune controlului abuziv al exporturilor şi cere Statelor Unite să revină pe calea cooperării, a declarat purtătorul de cuvânt Gao Feng.

Trump a afirmat miercuri că este posibil un acord comercial cu Xi, la summitul G20, dar că este pregătit să impună tarife tuturor importurilor din China, dacă dezacordul va persista.

Trump a sugerat cu Huawei ar trebui să fie inclusă în acord.

Wall Street a relatat, citând oficiali chinezi, că Xi a planificat să îi prezinte lui Trump termenii săi pentru încheierea disputei comerciale, inclusiv pentru eliminarea interdicţiei de vânzare a tehnologiei americane către Huawei

China mai doreşte ca SUA să elimine toate tarifele punitive şi renunţarea la eforturile de a determina China să se angajeze la achiziţia mai multor bunuri americane decât conveniseră iniţial cele două părţi.

Statele Unite au inclus Huawei pe o listă neagră de companii care nu pot cumpăra produse americane, din motive de securitate. În consecinţă, companiile americane nu îşi pot vinde produsele către Huawei fără acordul autorităţilor americane.

Huawei a negat că produsele sale reprezintă un risc de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.