Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul comercial intră într-o nouă fază: SUA a impus un nou set de tarife vamale suplimentare pentru mărfurile din China

ceomagazine.co.kr
razboi sua china

SUA a impus un nou set de tarife vamale suplimentare pentru mărfuri din China în valoare de 112 miliarde de dolari, noile taxe reprezentând o escaladare accentuată a războiului comercial dintre cele două mari economii ale lumii, anunță BBC, potrivit Mediafax.

Mișcarea este prima fază a celui mai recent plan al președintelui american Donald Trump de a taxa cu 15% importurile din China de 300 miliarde de dolari, până la sfârșitul anului.

Ca răspuns, Beijing a introdus tarife la petrolul american, aceasta fiind prima dată când combustibilul a fost vizat.

Dacă s-ar impune pe deplin, programul lui Trump ar însemna că aproape toate importurile chineze, în valoare de aproximativ 550 miliarde de dolari, ar fi supuse unor tarife majorate.

Citește și: Insulele din Marea Egee gem de refugiați: Guvernul grec ia taurul de coarne

Ceea ce a fost inițial o dispută privind practicile comerciale presupuse incorecte ale Chinei este văzută din ce în ce mai mult ca o luptă geopolitică.

Până în prezent, Washingtonul a impus tarife pe mărfuri de aproximativ 250 miliarde de dolari, pentru a obliga Beijingul să își modifice politicile sale de proprietate intelectuală, subvențiile acordate în industrie, acces la piață și transferurile forțate de tehnologie către firmele chineze.

Beijingul a negat constant că se angajează în practici comerciale neloiale și a ripostat cu tarifarea unor produse americane în valoare de 110 miliarde de dolari.

Analiștii spun că, având în vedere ultima escaladare, perspectiva unei rezoluții pare sumbră.

SUA urmează să impună un tarif de 15% pentru mărfuri chineze în valoare de 300 miliarde dolari, până la sfârșitul anului, în două runde.

Prima rundă de taxe intră în vigoare de la 1 septembrie, iar analiștii se așteaptă ca aceste tarife să vizeze importuri în valoare de aproximativ 150 miliarde de dolari.

Produsele vizate în septembrie variază de la carne și brânză la stilouri și încălțăminte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.