Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul concertelor în Venezuela - Manifestările organizate de Maduro și Guaido se vor desfășura la 300 de metri distănță

Euronews
juan guaido

Concertul anunţat de guvernul venezuelean la graniţa cu Columbia va avea loc în cele din urmă pe podul Tienditas, la circa 300 de metri de cel organizat de miliardarul britanic Richard Branson pentru a susţine intrarea ajutorului umanitar în ţară, relatează joi AFP preluată de Agerpres.

"Ceea ce fac ei de cealaltă parte a frontierei este problema lor (...) Vom apăra teritoriul nostru", a declarat miercuri pentru jurnalişti liderul chavist Diaro Vivas, la intrarea pe podul care leagă Urena (Venezuela) de Cucuta (Columbia).

Acesta din urmă a declarat că evenimentul muzical numit "Hands off Venezuela" (Mâinile jos de pe Venezuela) va avea loc pe acest pod, şi nu aşa cum fusese anunţat anterior pe podul Simon Bolivar, principalul pod pietonal care leagă Cucuta de oraşul venezuelean San Antonio.

Concertul ar urma să dureze trei zile - vineri, sâmbătă, duminică - şi nu două (vineri, sâmbătă) aşa cum fusese anunţat. Pentru moment nu se ştie cine va cânta la concert.

Cele două concerte vor fi separate doar de podul Tienditas - lung de 280 de metri - blocat de două săptămâni de autorităţile venezuelene cu mai multe containere.

Diaro Vivas a descris ca fiind o "provocare" iniţiativa lansată de fondatorul grupului Virgin de a strânge donaţii pentru populaţia venezueleană, la apelul opozantului Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei de 50 de ţări.

Miliardarul Richard Branson susţine acest concert numit "Venezuela Aid Live" care va avea loc vineri la Cucuta, o localitate de graniţă din Columbia, şi are ca obiectiv strângerea a 100 de milioane de dolari pentru hrană, alimente şi medicamente destinate locuitorilor Venezuelei, care se confruntă cu lipsuri severe.

La concert participă mai multe vedete internaţionale, între care britanicul Peter Gabriel şi spaniolii Alejandro Sanz şi Miguel Bosé.

''Venezuela Aid Live'' face parte dintr-un efort de sprijin occidental mai amplu, organizat de opoziţia din Venezuela, care acuză socialiştii aflaţi la putere pentru panta hiperinflaţionistă pe care a alunecat ţara şi din cauza căreia multe persoane au emigrat.

Preşedintele Nicolas Maduro refuză categoric intrarea ajutoarelor trimise de Statele Unite şi depozitate la Cucuta, văzând în această iniţiativă începutul unei intervenţii armate pentru a răsturna regimul de la Caracas.

Venezuela trece printr-o gravă criză economică care a forţat 2,3 milioane de venezueleni să-şi părăsească ţara din 2015, potrivit ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.