Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOIUL din ALDE pare fără sfârșit - Vicepreședintele Marian Cucșa: 'Am fost puși în fața unei situații de o lașitate ieșită din comun'

ALDE
ALDE sigla

Vicepreședintele ALDE Marian Cucșa a declarat, după deciziile ALDE privind excluderile a patru membri din partid și dizolvarea a trei organizații județene, că au fost puși în fața unei situații "de o lașitate ieșită din comun". Acesta spune că este nevoie de un Congres pentru redefinirea partidului, anunță MEDIAFAX.

Citește și: EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

"Astăzi am fost puși în fața unei situații de o lașitate ieșită din comun. E ca și cum ai invitat colegii de partid pentru a le asculta părerile și le-ai înfipt cuțitul prin spate. Așa ceva de când sunt în politică nu am întâlnit. E un gest de slăbiciune", a declarat, vineri, Marian Cucșa, la Realitatea TV.

Deputatului ALDE nu îi este teamă de sancțiuni.

"Am fost primul care mi-am spus punctul vedere în ședințele din această vară. Majoritatea au fost în contradicție cu conducerea partidului", a mai afirmat președintele ALDE Timiș.

Citește și: Viorica Dăncilă i-a executat azi! Pe cine a dat afară din Guvern

"Ținând cont de ce s-a întamplat azi cred că e mai necesar ca oricând de un Congres pentru redefinirea ALDE. Sunt unul dintre fondatori ALDE, începând din 2014 am pus pietrele de temelie ale acestui partid alături de Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și de alți colegi care azi au fost executați", a afirmat Cucșa.

ALDE a anunțat că, în ședința de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleșcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcții în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat și dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, și ALDE Prahova, condusă de Grațiela Gavrilescu, cât și revocarea lui Alexandru Băișanu din funcția de preedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?

Pe 26 august ALDE a stabilit ieșirea de la guvernare și formarea unei alianțe electorale cu Pro România în vederea susținerii candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențaile din luna noiembrie. Decizia a stârnit nemulțumiri în rândul unor ldieri ai partidului printre care se numără Daniel Zamfir, Marian Cucșa și alți președinți de organizații județene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.