Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Fâșia Gaza se poate încheia: Cabinetul israelian va discuta astăzi propunerea Egiptului de încetare a focului

gaza fasia gaza

Cabinetul de război al Israelului urmează să discute luni o propunere din partea Egiptului de a se pune capăt războiului din Gaza, potrivit ziarului Jerusalem Post, informează dpa.

Duminică seara târziu, ziarul Times of Israel a relatat că oficialii israelieni confirmaseră anterior că Egiptul a prezentat o nouă propunere de încetare a focului şi eliberare a altor israelieni ostatici în Fâşia Gaza, conform Agerpres.

Cu toate acestea, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat duminică că vor continua să lupte până la înfrângerea completă a Hamas. Acesta este singurul mod de a elimina Hamas, de a elibera toţi ostaticii şi de a ne asigura că Fâşia Gaza nu mai reprezintă o ameninţare pentru Israel, a spus Netanyahu.

Canalul de televiziune saudit Asharq News a raportat în aceeaşi zi, citând surse informate, că propunerea Egiptului prevedea încheierea războiului în mai multe etape.

În prima fază, scopul ar fi să se impună o încetare a focului pe o durată de cel puţin doua săptămâni. În acest timp, 40 de ostatici ar urma să fie eliberaţi. La schimb, Israelul va elibera 120 de prizonieri palestinieni.

Ar urma a doua fază, un dialog palestinian sub auspiciile Egiptului.

O a treia fază ar asigura apoi o încetare completă a focului şi un acord cuprinzător privind schimbul de ostatici şi prizonieri.

Într-o ultimă etapă, Israelul îşi va retrage armata şi toate persoanele strămutate se vor putea întoarce la locurile de unde au plecat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.