Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Israel îngrijorează Brazilia: O nouă reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU / Lula: 'Copiii nu ar trebui niciodată luaţi ostatici'

CNN
Adunarea Generala ONU

Brazilia, care prezidează în prezent Consiliul de Securitate al ONU, a convocat pentru vineri o nouă reuniune a acestui organism pentru a aborda situaţia în Fâşia Gaza, a anunţat miercuri seară Ministerul Afacerilor Externe, relatează AFP, conform AGERPRES.

Şeful diplomaţiei braziliene Mauro Vieira a întrerupt un turneu în Asia pentru a se deplasa la New York "în scopul de a participa la o reuniune a Consiliului de securitate al ONU, convocată de Brazilia pentru vineri 13 octombrie, pentru a aborda situaţia în Fâşia Gaza", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Brazilia a convocat deja o reuniune de urgenţă privind situaţia în Israel şi în Fâşia Gaza pe 8 octombrie, a doua zi după ofensiva surpriză şi fără precedent a Hamas.

La finalul acestei reuniuni, membrii Consiliului de Securitate, frecvent divizaţi în privinţa conflictului israeliano-palestinian, nu au reuşit să se înţeleagă pentru a condamna unanim această ofensivă care s-a soldat cu circa 1.200 de morţi de partea israeliană, potrivit ultimului bilanţ.

În Fâşia Gaza, bilanţul este de asemenea de cel puţin 1.200 de morţi, între care numeroşi civili, victime ale raidurilor aeriene israeliene efectuate drept represalii, potrivit autorităţilor locale.

Mai devreme miercuri, preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a lansat un apel la protejarea "copiilor palestinieni şi israelieni prinşi în capcana războiului".

"Copiii nu ar trebui niciodată luaţi ostatici, indiferent unde în lume", a pledat Lula.

"Trebuie ca Hamas să-i elibereze pe copiii israelieni pe care i-au răpit de la familiile lor. Trebuie ca Israelul să înceteze bombardamentele pentru ca copiii palestinieni şi mamele lor să plece din Fâşia Gaza pe la frontiera cu Egiptul", a adăugat preşedintele brazilian.

"Trebuie să existe un minimum de umanitate în nebunia războiului", a îndemnat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.