Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina - Se duc lupte crâncene în Doneţk şi Lugansk

Donetsk lugansk

Războiul din Ucraina - Se duc lupte crâncene în Doneţk şi Lugansk, între trupele ruse şi forţele ucrainene

Lupte grele între trupele ruse și ucrainene continuă în unele părţi din regiunile ucrainene Donețk și Lugansk, a declarat duminică Ilia Evlaş, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, anunță Rador.

Zona unde au loc luptele se numește sectorul Kupiansk/Liman, după numele a două orașe importante din zonă. Rusia a angajat mii de trupe suplimentare în această zonă pentru a respinge contraofensiva Ucrainei. Luptele din apropierea orașului Kupiansk au devenit atât de intense încât au forțat civilii să se evacueze în ultimele săptămâni. Ilia Evlaş a declarat că Rusia a bombardat sâmbătă pozițiile ucrainene de 570 de ori, lansând inclusiv atacuri aeriene.

Oficialul ucrainean a adăugat că trupele ruse își concentrează eforturile chiar peste granița de la Harkov, vizând satul Novoiehorivka din Lugansk, scopul fiind de a "sculpta un coridor" în apărarea Ucrainei de pe un teren mai înalt din Novoiehorivka, după cum a spus Ilia Evlaş.

În ultimele 24 au avut loc cinci schimburi de focuri, dintre care niciunul nu a avut succes pentru Rusia. Ilia Evlaş a precizat că 126 de soldați ruși au fost uciși și că șapte drone rusești, un depozit de muniție de câmp și un vehicul au fost distruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.