Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina a reaprins temerile în Taiwan: Manual de supravieţuire în cazul unei invazii chineze

reuters.com
china taiwan

Armata taiwaneză a publicat marţi un manual prin care civilii pot învăţa cum să se comporte în cazul unei invaziei a Chinei în insulă, oamenii fiind îndemnaţi să facă provizii de produse alimentare şi primind indicaţii cum să găsească adăposturi în timpul bombardamentelor, potrivit AFP, scrie AGERPRES.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a reaprins temerile în Taiwan, considerată de regimul comunist chinez drept o provincie rebelă care trebuie reunită cu forţa dacă va fi necesar.

Ghidul de 28 de pagini conţine informaţii pe care "marele public le poate folosi ca un manual de urgenţă în caz de criză militară sau de catastrofă naturală", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului taiwanez al Apărării, Sun Li-fang, într-o conferinţă de presă.

Este pentru prima dată când armata taiwaneză publică acest gen de manual.

Inspirat din materiale similare publicate în Suedia şi Japonia, documentul le spune locuitorilor cum să găsească adăposturi anti-bombă prin intermediul unor aplicaţii mobile, cum să recunoască sirenele alertei aeriene şi ce să facă în cazul unui bombardament sau al unui dezastru natural.

Preşedintele chinez Xi Jinping a adoptat o abordare mult mai agresivă faţă de Taipei de la alegerea, în 2016, a preşedintei Tsai Ing-wen, care consideră Taiwanul drept o naţiune deja suverană şi care nu face parte "dintr-o singură Chină".

Anul trecut, avioanele armatei chineze au efectuat un număr record de incursiuni în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.