Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina intră într-o etapă mai agresivă: Iranul ar fi trimis deja Rusiei primul lot de drone în schimbul avioanelor Su-35 (ISR)

drona Switchblade drona drone

Autoritățile iraniene ar fi trimis Rusiei primul lot de drone în schimbul avioanelor de vânătoare Su-35, informează Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) într-un raport recent.

Potrivit sursei citate, Teheranul și-a trimis și specialiștii în Rusia, care ar trebui să instruiască armata rusă în utilizarea dronelor.

În același timp, potrivit analiștilor, în mass-media rusă au apărut informații despre extinderea "cooperării în domeniul aviației" între țări pentru a eluda sancțiunile.

"Dacă acest lucru este adevărat, sugerează că Iranul ar putea primi avioane rusești Su-35 în schimbul dronelor, care ar putea face parte din acordul semnat de Moscova și Teheran pe 26 iulie", spun experții.

Acordul prevedea că Iranul va crește volumul zborurilor de pasageri către Rusia și, în plus, va repara aeronavele rusești. Teheranul, potrivit raportului ISW, ar putea încerca să folosească acest acord pentru a facilita achiziționarea de avioane de luptă rusești.

În aprilie, presa occidentală a relatat că Rusia obține muniție și echipament militar din Irak pentru operațiuni militare în Ucraina prin intermediul rețelelor iraniene de contrabandă cu arme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.