Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin, decizie de ultim moment: Traficanții de droguri, soldați în prima linie de front

theguardian.com
wagner

Criminalii condamnați și traficanții de droguri care au părăsit recent închisoarea din Rusia riscă să fie recrutați pentru a lupta în Ucraina, conform unei modificări legislative, anunță bbc.com. Președintele Vladimir Putin a modificat legislația privind chemarea rezerviștilor pentru a include bărbații condamnați pentru infracțiuni grave care au părăsit recent închisoarea. Foștii deținuți condamnați pentru infracțiuni sexuale împotriva copiilor sau terorism sunt în continuare excluși de la serviciul militar.

Soldații ruși au fost acuzați de crime în timpul invaziei din Ucraina. Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina, înființată de ONU, a raportat în septembrie că forțele rusești au comis crime de război, inclusiv execuții sumare de civili și acte de "violență sexuală" din partea "unor" soldați. Ucraina însăși afirmă că a identificat zeci de mii de posibile crime de război comise de forțele rusești.

Rusia neagă că ar fi atacat în mod deliberat civili și acuză forțele ucrainene că ar fi țintit cu artileria civilii din zonele controlate de separatiști, ceea ce Ucraina neagă. Comisia ONU a declarat că a găsit "două cazuri de maltratare a soldaților Federației Ruse de către soldații ucraineni", dar numărul de acuzații de crime de război împotriva Rusiei este "evident semnificativ mai mare".

În septembrie, au apărut informații potrivit cărora grupul de mercenari Wagner recruta prizonieri pentru a lupta în Ucraina în schimbul comutării pedepselor lor.

Legislația rusă nu permite comutarea pedepselor cu închisoarea în schimbul serviciilor de mercenariat, dar șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a fost filmat în timp ce le spunea prizonierilor că "nimeni nu se întoarce în spatele gratiilor" dacă servesc în cadrul grupului său.

Vineri, Wagner și-a deschis primul sediu oficial în Rusia, în orașul Sankt Petersburg.

Președintele Putin a anunțat că aproximativ 49.000 din cei aproximativ 300.000 de rezerviști chemați din septembrie au fost deja repartizați în unitățile care servesc în Ucraina. El a declarat unui grup de tineri și tinere dintr-o mișcare controlată de Kremlin, numită Frontul Popular, că "aproximativ 50.000" de voluntari s-au înrolat de asemenea.

Experții militari din Occident și din Ucraina spun că decizia dlui Putin de a chema rezerviști a arătat că trupele rusești au eșuat grav pe câmpul de luptă din Ucraina. Mii de ruși care se opun războiului au fugit din țară de când a fost anunțată chemarea. De când Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie, mii de civili și combatanți au fost uciși sau răniți, orașe și localități au fost distruse în lupte, iar aproape 7,8 milioane d

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.