Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina umflă conturile SUA: Biden l-a convins pe Trudeau să cumpere un sistem NASAMS pentru Ucraina

ctvnews.ca
Joe Biden, Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau anunţă achiziţionarea de la Statele Unite a unui sistem de apărarea antiaeriană de tip NASAMS care să fie donat Ucrainei, relatează AFP. Este vorba despre primul sistem antiaerian de tip NASAMS pe care Canada urmează să-l doneze Ucrainei, anunţă Ottawa, care estimează valoarea acestei donaţii la 406 milioane de dolari canadieni (282 milioane de euro), scrie news.ro.

Justin Trudeau a făcut acest anunţ marţi, în urma unei întâlniri bilaterale cu preşedintele american Joe Biden, la Ciudad de Mexico. Acest sistem de apărare este menit să contracareze bombardamente masive ale Rusiei care vizează infrastructuri critice ucrainene.

”Aceasta este prioritatea numărul unu. Din acest motiv, Canada cumpără un sistem avansat de rachetă de tip sol-aer de la Statele Unite şi-l donează Ucrainei”, a anunţat ministrul canadian de Externe Anita Anand, în urma unei discuţii cu olomogul său ucrainean Dmitro Kuleba.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat gestul Canadei.

”Vă mulţumim că ne ajutaţi să ne protejăm cerul, NASAMS-ul pe care canada l-a cumpărat pentru noi va fi un scut solid pentru oraşele şi cetăţenii noştri”, a dat asigurări într-un mesaj postat pe Twitter Zelenski. În afară de acest sistem, Canada a donat Ucrainei blindate, obuziere, haine de iarnă şi muniţie, pentru a o ajuta să respingă ofensiva rusă.

Multe alte ţări au furnizat Kievului sisteme de apărare antiaeriană, între care Statele Unite, Norvegia, Spania, Germania şi Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.