Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul dronelor din Ucraina: trupele ruse au doborât aproape toate dronele Bayraktar (Business Insider)

newsua.ru
drone Bayraktar

Aproape toate dronele ucrainene Bayraktar TB2 fabricate în Turcia au fost doborâte de trupele ruse, informează publicația Business Insider, citând mai mulți analiști. După cum notează ziarul, Kievul a raportat în 2022 că a primit 50 de drone Bayraktar, dar până la sfârșitul anului aproape că au dispărut de pe câmpul de luptă. Potrivit experților, acum aceste drone sunt utilizate în principal pentru recunoaștere.

După cum reamintește Business Insider, în primele luni ale conflictului, dronele fabricate de turci "au fost numite salvatorul ucrainean". În același timp, au fost publicate videoclipuri cu utilizarea dispozitivelor împotriva trupelor rusești. "Cu toate acestea, puțin mai mult de un an mai târziu, dronele cândva valoroase au fost aproape complet doborâte, iar utilizarea celor care au rămas, potrivit unuia dintre experți, este redusă la funcțiile de recunoaștere", scrie Business Insider.

Samuel Bendett, expert în sisteme folosite de drone și robotice la Centrul de Analize Navale din cadrul Centrului american pentru analize navale, consideră că dronele de acest tip funcționează bine fără mijloace complexe de război aerian și electronic. Ele sunt "relativ lente și low-zbor", ceea ce le face o țintă pentru sistemele de apărare aeriană. Bendett consideră că trupele ruse au reușit să doboare o mulțime de drone de tip TB2 Bayraktar după îmbunătățirea funcționării echipamentelor de război electronic.

Comandantul forțelor de apărare aeriană și apărare antirachetă din Rusia, comandant-șef adjunct al Forțelor Aerospațiale, general-locotenent Andrei Demin, a declarat în aprilie că trupele rusești au distrus peste 100 de drone Bayraktar. Potrivit Business Insider, care citează mai mulți experți, Federația Rusă doboară aproximativ 10 drone ucrainene de diferite producții în fiecare lună.

În Ucraina, cei de la Bayraktar intenționează să construiască o fabrică pentru producția de drone Bayraktar TB2. Producătorul lor turc Baykar intenționează să finalizeze lucrarea în doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.