Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul lui Aladin continuă în PSD

sah

Una din cele mai puternice organizații județene PSD continuă să traverseze, de peste șase luni de zile, o perioadă marcată de tensiuni interne care au ajuns până la urechile lui Liviu Dragnea.

„Puciul” împotriva lui Liviu Dragnea, orchestrat în toamna anului trecut de gruparea Stănescu - Țuțuianu - Firea, a provocat un război deschis în organizația județeană PSD Mehedinți.

Liderul județean, Aladin Georgescu, a negociat cu tabăra anti-Dragnea și nu și-a consultat organizația.

În filiala care obținuse la alegerile parlamentare un scor de 62%, al patrulea cel mai bun rezultat PSD pe țară, a început să se discute despre schimbarea din funcție a liderului județean.

Tensiunile din Mehedinți trenau deja de câteva luni, după o serie de atacuri deschise ale unor deputați PSD la adresa liderului județean.

În cele din urmă, Aladin Georgescu a schimbat tabăra în CEx și nu a mai votat anti-Dragnea.

Atmosfera din PSD Mehedinți a rămas însă tensionată și după puciul eșuat împotriva lui Dragnea, primarii și liderii județeni PSD au așteptat un semnal din Kiseleff cu privire la calea de urmat în privința lui Aladin Georgescu.

Secretarul general PSD, Codrin Ștefănescu, a condus joi o ședință de Comitetul Executiv PSD Mehedinți.

Semnalul a fost de „susținere” pentru Aladin Georgescu.

În timpul ședinței, primarii comunelor Șimian, Gogoșu si Bîcleș au părăsit sala. Cei trei au făcut parte din gruparea pro-Dragnea la CEX-ul în care s-a încercat debarcarea liderului PSD.

Gestul acestora vine în contextul în care la ultimele alegeri PSD a luat 78% în Gogoșu, 84% în Bîcleș și 86% în Șimian.

„Cu siguranță, vor trebui să țină pasul cu partidul. Domnul Trușcă (Constantin Trușcă, primarul din Șimian - n.r.) e un om minunat, dar trebuie să țină domnul Trușcă pasul cu PSD Mehedinți, nu PSD Mehedinți cu domnul Trușcă! (...) Ușile PSD sunt deschise pentru oameni care gândesc ca noi, fac ca noi, care merg până la capăt, care lasă orgoliile și interesele personale de o parte, în această miză uriașă (...) Dacă țin pasul cu noi, este perfect. Dacă nu, vor ține alții pasul cu noi”, a declarat Codrin Ștefănescu, secretar general PSD, despre primarii nemulțumiți.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.