Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul lui Bolojan împotriva culturii, suspendat de instanță - Baronul de Bihor dorea externalizarea serviciilor folclorice

News.ro
Ilie Bolojan

Tribunalul Bihor a dispus suspendarea executării Hotărârii Consiliului Județean Bihor nr.158/05/08/2021, prin care Ansamblul Profesionist Crișana a fost desființat, până la soluționarea definitivă a cauzei, transmite bihon.ro.

Sentința este executorie, însemnând că artiștii se întorc la lucru, iar Ansamblul Crișana este, în continuare, o structură a Teatrului Regina Maria din Oradea. CJ Bihor are cinci zile la dispoziție pentru a face recurs la Curtea de Apel Oradea.

CJ Bihor a desființat în luna iulie Ansamblul Artistic Profesionist Crișana, înființat în 1950 și aflat în subordinea Teatrului Regina Maria, dorind să reînființeze un alt ansamblu în subordinea Centrului de Cultură al Județului Bihor, cu aceeași organigramă, însă cu contracte pe perioadă determinată. PSD și UDMR au votat de două ori împotriva acestei hotărâri, prin urmare, CJ a propus ieri externalizarea serviciilor folclorice.

Astfel, în ședința CJ Bihor de joi, aleșii județeni PNL au votat externalizarea serviciilor folclorice pentru 20.000 de euro lunar, adică 70% din fondul de salarii al artiștilor de la Crișana. Liderul grupului PSD din CJ Bihor, Felix Cozma, a atras atenția asupra faptului că această decizie ar putea fi una greșită și că CJ ar trebui să aștepte finalul procesului cu Ansamblul Crișana înainte de a externaliza acestui serviciu, mai notează sursa citată.

Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, nu este la prima ispravă de acest fel, după ce a desființat revista Familia, în care a debutat Mihai Eminescu, doar pentru a o reînființta fără personalitate juridică și sub controlul oamenilor săi. Aceeași metodă a contractelor pe perioadă determinată, care generează o dependență a artiștilor de factorul politic, a fost folosită și cu actorii din Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.