Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul lui Vladimir Putin în Ucraina înseamnă trădarea intereselor Rusiei, apreciază Mihail Hodorkovski, critic al Kremlinului

Teemalehed - DELFI
Mihail Hodorkovski

Invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin înseamnă o trădare a intereselor Rusiei, a declarat joi Mihail Hodorkovski, un fost magnat al petrolului, căzut în dizgraţia Kremlinului încă de la începutul primului mandat prezidenţial al lui Vladimir Putin în anii 2000, afirmând că acest conflict a fost declanşat doar pentru a menţine clanul lui Putin la putere, relatează Reuters.

"Trebuie să spunem clar că Putin şi anturajul său au început războiul pentru a-şi păstra puterea, şi nu poporul rus", a subliniat Hodorkovski, potrivit Agerpres.

"Declanşarea unui război de agresiune şi folosirea forţelor armate în scopuri personale înseamnă că o juntă condusă de Putin a preluat puterea în Rusia", a afirmat el.

"Vă îndemn să faceţi tot posibilul, fiecare acolo unde se află, pentru a opri războiul", a declarat Hodorkovski, care trăieşte în exil după ce a stat zece ani într-o închisoare rusească.

Fost cândva cel mai bogat om din Rusia, Hodorkovski a fost arestat într-un avion în Siberia în 2003 şi închis pentru evaziune fiscală şi fraudă de mari dimensiuni, iar compania sa petrolieră, Iukos, a fost dezmembrată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.