Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul pe pensiile private! Premierul, somat să publice analiza din care rezultă că sunt 'cifre îngrijorătoare' în cazul Pilonului II de pensii

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) reacționează în scandalul privind pensiile private. Reprezentanții APAPRîi cer premierului să publice analiza făcută de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară şi Ministerul Finanţelor din care rezultă că sunt „cifre îngrijorătoare” în cazul Pilonului II de pensii și solicită să se întâlnească cu Mihai Tudose pentru a discuta pe marginea acestui subiect, informează Gândul.

„În dorinţa de a reprezenta şi a proteja interesele tuturor părţilor implicate în sistemul de pensii private din România, solicităm public prim-ministrului, cât mai curând posibil, o întrevedere pentru a discuta împreună rezultatele analizei făcute de către autorităţile statului precum şi impactul pe care l-ar putea avea pentru cei 7 milioane de participanţi unele decizii viitoare. De asemenea, în spiritul transparenţei şi dialogului, rugăm să fie data publicităţii această analiză”, se arată în comunicatul transmis, vineri, de APAPR.

Gabriela Firea iese la ATAC: 'Acest scenariu este halucinant'. Pe cine pune tunurile primarul Capitalei

Această solicitare vine în contextul în care, vineri, vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul va lua o decizie în privinţa Pilonului II, întrucât analizele ASF şi ale ministerului de Finanţe au evidenţiat „cifre îngrijorătoare”.

„Nu Guvernul României a pornit această discuţie, şi nu că nu avem bani. A plecat de la ASF, dânşii urmăresc cifrele. Din cifre au ieşit anumite concluzii. Au avut o întâlnire cu administratorii de la Pilonul II. Nu este luată o decizie, nu există desfiinţarea. Decizia politică va fi o decizie cum e mai bine pentru cetăţenii României. Există anumite cifre care ne îngrijorează. E ceva îngrijorător cu pilonul II, nu ca în alte state, ca în Polonia unde s-a fugit cu banii”, a declarat Ciolacu.

Guvernul vrea să reducă printr-o ordonanță de urgență contribuţia la Pilonul II de pensii, diferenţa urmând a fi transferată în cadrul pilonului I, pe motiv că acesta are mai mult randament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.