Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul rectorilor: Remus Pricopie (SNSPA), atac dur la Mihnea Costoiu (UPB), fostul său coleg din Guvernul Ponta

Inquam Photos / Octav Ganea
Remus Pricopie

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, îl atacă dur pe Mihnea Costoiu, recotrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, în urma unor declaraţii făcute de acesta din urmă.

Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, citat de Agerpres, a declarat marți că marile instituţii de învăţământ superior ar trebui să aibă “un tratament special”, să fie susţinute financiar de Guvern, în contextul “creşterii presiunii universităţilor europene”.

Remus Pricopie preia mesajul lui Costoiu, alături de un comentariu propriu: "Sunt de acord că educația are nevoie de mai mulți bani, iar în cazul universităților se impune o finanțare diferențiată, în funcție de misiunea fiecăreia. În același timp, însă, cred că universitățile trebuie să fie conduse de profesori cu știință de carte, într-o manieră deschisă, transparentă, NU de politicieni fără doctorat. Numai așa putem avea încredere că banii publici investiți în școală și universitate sunt folosiți legal, pentru binele societății, nu aruncați pe fereastra intereselor ilegitime."

În perioada 2012-2014, Remus Pricopie a fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta. În aceeaşi perioadă, Mihnea Costoiu a fost ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.