Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul ajunge la alt nivel – Rusia și Ucraina își confiscă reciproc toate bunurile de pe teritoriul celeilalte

economica.net
afaceri creștere economică

Consiliul de Stat al Republicii Crimeea a înaintat Dumei de Stat (n. r.: Parlamentul) din Rusia un proiect de lege privind naționalizarea proprietăților, care la data de 24 februarie (data la care a început invazia Rusiei în Ucraina) a acestui an era deținută de cetățeni ai țărilor considerate de Moscova „neprietenoase”. Documentul a fost postat vineri în baza de date electronică a Dumei, relatează TASS.

Se propun modificări la art. 2 din Codul civil al Federației Ruse. După cum se menționează în proiectul de lege, vorbim despre proprietăți, cum ar fi "bunuri mobile și imobile, numerar, depozite în bănci, valori mobiliare, drepturi corporative, alte bunuri (active), care direct sau prin persoane afiliate aparțin statelor străine și persoanelor menționate în primul paragraf din această parte". Proiectul de lege prevede acordarea dreptului autorităților de stat ale entităților constitutive ale Federației Ruse de a stabili procedura de confiscare forțată a bunurilor statelor străine și ale persoanelor străine asociate statelor străine care comit acțiuni „neprietenoase împotriva Federației Ruse, a entităților juridice ruse și a persoanelor fizice”.

Șeful Crimeei, Serghei Aksyonov, susținea în 23 martie că autoritățile din regiunea vor începe în curând naționalizarea proprietății oligarhilor ucraineni care susțin regimul de la Kiev. În Crimeea are proprietăți și familia președintele ucrainean, dar și mai mulți oligarhi ucraineni. Ulterior Aksyonov a cerut elaborarea unui proiect de lege federală privind naționalizarea proprietății oligarhilor ucraineni în Rusia până la 4 aprilie. La 5 aprilie, deputații Consiliului de Stat al Crimeei au susținut inițiativa de a trimite Dumei de Stat din Federația Rusiei un proiect de lege federală privind confiscarea bunurilor oligarhilor ucraineni și a cetățenilor statelor străine care comit acte considerate de Moscova drept „neprietenoase”.

Acțiune similară a Ucrainei

Guvernul Ucrainei lucrează la documente pentru a începe procesul de naționalizare a proprietăților rusești din Ucraina, relatează NEXTA și postul ABC.AZ. Declarația îi aparține premierul ucrainean Denis Shmygal.

"Există o serie de afaceri în Ucraina care aparțin Rusiei. Bineînțeles, a fost adoptată legislația privind naționalizarea. Am demarat aceste procese pentru a compensa o parte din pierderile pe care ni le-a provocat Federația Rusă în detrimentul acestor venituri", a declarat premierul, conform sursei citate. Parlamentul ucrainean a adoptat o lege privind naționalizarea la 3 martie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.