Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul se blochează la bani! Moscova este gata să continue acordul de zboruri spaţiale comune cu SUA

VideoBlocks
roscosmos

Şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos a declarat vineri că este dispus să prelungească un acord cu Statele Unite asupra zborurilor spaţiale comune către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează sâmbătă DPA.

Un nou acord care să permită continuarea zborurilor până în 2024 şi 2025 este în curs de pregătire, a spus şeful Roscosmos, Iuri Borisov, potrivit agenţiei de presă Interfax. Moscova a declarat anterior că ar trebui să înceteze cooperarea cu SUA în spaţiu.

ISS este unul dintre puţinele locuri unde cele două ţări încă lucrează împreună de la izbucnirea războiului Rusiei împotriva

Ucrainei.

Vineri, de exemplu, astronautul american Loral O'Hara şi-a lansat misiunea în spaţiu la bordul unei capsule Soiuz alături de omologii ruşi Oleg Kononenko şi Nikolai Ciub. Navete spaţiale ale SUA au luat de asemenea cosmonauţi la bord ca parte a acordului.

Datorită relaţiei dintre cele două ţări extrem de tensionate, Rusia a anunţat recent că va întrerupe cooperarea după 2024 şi va construi propria staţie orbitală.

Cu toate acestea, deoarece construcţia unei staţii spaţiale durează mai mulţi ani, Moscova a anunţat mai târziu că se gândeşte să rămână la bordul ISS până în 2028.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.