Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul tarifelor vamale se întețește - China reacționează dur după măsurile luate de SUA: 'Vor suporta consecințele'

china sua

China se opune cu tărie deciziei Washingtonului de a aplica tarife suplimentare pentru produse din China în valoare de 550 de miliarde de dolari şi a avertizat Statele Unite că vor exista consecinţe dacă nu vor opri ”măsurile greşite”, transmite Reuters, conform news.ro.

Comentariile au fost făcute de Ministerul Comerţului, în urma anunţului făcut de Trump vineri, referitor la aplicarea unor tarife suplimentare de 5% pentru importurile din China, la câteva ore după ce Beijingul anunţase la rândul său tarife pentru importuri din SUA în valoare de 75 de miliarde de dolari.

”Acest comerţ unilateral şi agresiv şi această presiune maximă încalcă consensul convenit de liderii Chinei şi Statelor Unite, încalcă principiul respectului şi beneficiului reciproc şi afectează grav sistemul comercial multilateral şi ordinarea comerţului internaţional”, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă de Ministerul Comerţului.

Tensiune, în contextul incendiilor din Pădurea Amazoniană - Marea Britanie și Germania critică decizia Franței

”China cere cu fermitate Statelor Unite să nu evalueze greşit situaţia sau să subetimeze hotărârea poporului chinez”, adaugă comunicatul.

Trump a anunţat vineri, pe Twitter, majorarea tarifelor existente pentru importuri din China în valoare de 250 de miliarde de dolari de la 25% la 30%, începând de la 1 octombrie, dată la care Beijingul sărbătoreşte a 70-a aniversare a Republicii Chineze.

Tarifele anunţate recent pentru restul importurilor din China, de 300 de miliarde de dolari, au fost majorate la rândul lor de la 10% la 15%. Aceste tarife vor intra în vigoare în două etape, de la 1 septembrie şi de la 15 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.