Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul USR - AUR se ÎNCINGE la Timișoara - George Simion anunță Liga anti-Fritz, pentru DEMITEREA primarului

Fritz tramvai

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că va înfiinţa Liga anti-Fritz pentru demiterea actualului edil al municipiului "prin alegeri democratice", iar săptămâna viitoare va anunţa lista celor care au pactizat cu Liga. George Simion a afirmat că "sunt reprezentanţi de la mai multe partide politice, reprezentanţi dintre autorităţile locale care au condus Timişoara şi judeţul Timiş şi au anunţat că se alătură Ligii anti-Fritz".

Citește și: Subprefectul PNL i-a pus LA TREABĂ: Jandarmii din Timișoara au dat AMENZI după raidul AUR de la Primăria Timișoara

Liga anti-Fritz va avea evenimente publice periodice cu presa locală şi cu timişoreni, demarând şi adunarea de semnături pentru înlăturarea actualului edil din fruntea primăriei înainte de anul 2024, pentru că acesta "nu merită" funcţia pe care o ocupă. "Pentru că vineri am văzut situaţia de pe teren şi am avut întâlniri cu mulţi bănăţeni decişi să-şi unească eforturile pentru spiritul Timişoarei, care nu mai este reflectat în niciun caz de administraţia locală de astăzi, vom anunţa în zilele următoare componenţa Alianţei pentru Unirea Românilor pe plan local, pentru eliminarea (demiterea, n.r.) primarului Dominic Fritz din viaţa politică românească prin alegeri democratice. O Ligă anti-Fritz. Nu anti-Fritz, cetăţeanul german paraşutat la Timişoara, ci anti-Fritz care le-a promis timişorenilor că vor avea condiţii normale (de trai, n.r.) dar s-a ajuns fără căldură în case, o administraţie păguboasă care are de plătit amenda de peste 20.000.000 de euro din banii românilor, pentru că nu a fost capabil să gestioneze situaţia de la Colterm", a detaliat George Simion.

El a adăugat că administraţia Fritz este lipsită de transparenţă, întrucât nu primeşte cetăţeni în audienţă şi nu este capabilă să rezolve probleme elementare. "Domnul Bânciu şi cei de la Memorialul Revoluţiei aveau nevoie de câteva sute de lei pentru coroanele pe care le depun în fiecare an la gura de canal de la Popeşti-Leordeni (în care a fost aruncată cenuşa martirilor Timişoarei din decembrie 1989, n.r.), dar nu au găsit deschidere pentru acest lucru. Nu sunt primiţi şi nici să le explice cineva: 'Nu avem bani pentru că am plătit 20.000.000 de euro amenda pentru Colterm şi nu mai avem 300 de lei pentru o coroană'", a subliniat liderul AUR. În altă ordine de idei, George Simion l-a acuzat pe Dominic Fritz că "minte mult" în postarea publică în care relata despre faptul că "o bandă de membri şi simpatizaţi ai AUR" şi ai Noii Drepte Mehedinţi au pătruns ilegal în clădirea Primăriei Timişoara, întrucât el a mers la primărie pentru a cere o audienţă "pentru domnul Bânciu", care nu este primit în audienţă de o lună şi jumătate.

El a negat faptul că AUR abordează metode agresive şi a afirmat că nu cunoaşte "care sunt metodele agresive. Cred că metodă agresivă de intimidare este postarea lui Dominic Fritz unde a minţit foarte mult, iar dacă unul minte, şi celălalt poate să ţipe 'Minţi!'", a menţionat George Simion.

El a mai punctat că tentativele de a fi scoşi acum în afara legii total nedemocratic "nu fac cinste spiritului Timişoarei" şi a adăugat că până la comemorarea Zilelor Revoluţiei din decembrie 1989 de la Timişoara, AUR îşi asumă să ridice un monument la gura de canal de la Popeşti-Leordeni, în care a fost aruncată cenuşa martirilor Timişoarei arşi la crematoriu, întrucât nimeni nu a făcut acest lucru până acum. AUR a sărbătorit, sâmbătă, la Timişoara, Ziua Culturii Naţionale alături de reprezentanţii minorităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.