Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul va dura ani de zile - SUA anunță asistență militară 'pe termen lung' pentru Ucraina

sua ucraina rusia

Administraţia Joseph Biden a anunţat, miercuri, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 1,1 miliarde de dolari, în contextul conflictului militar cu Rusia.

"Acest ajutor demonstrează angajamentul Statelor Unite pentru susţinerea Ucrainei pe termen lung", a comunicat Departamentul Apărării de la Washington, citat de cotidianul Le Monde și Mediafax.

"Noul pachet de asistenţă reprezintă o investiţie multianuală în capabilităţi esenţiale pentru a construi o forţă durabilă a armatei ucrainene, în contextul în care continuă să apere suveranitatea Ucrainei şi teritoriul ucrainean de agresiunea rusă", subliniază Pentagonul, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu.

Noul plan de asistenţă constă în echipamente care urmează să fie livrate de companiile americane din industria militară. Vor fi livrate 18 sisteme mobile de artilerie de tip HIMARS, 150 de vehicule blindate Humvee, 150 de vehicule tactice, 40 de camioane şi 80 de remorci pentru transportul echipamentelor grele, radare şi sisteme antidronă.

În total, Statele Unite au oferit Ucrainei asistenţă militară în valoare de 16,9 miliarde de dolari de la începerea mandatului preşedintelui Joseph Biden şi în valoare de 19 miliarde de dolari de la anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014.

"Departamentul Apărării continuă să colaboreze cu Ucraina pentru a-i răspunde necesităţilor de securitate imediate şi pe termen lung. Împreună cu aliaţii şi partenerii, eforturile noastre unite vor ajuta Ucraina să continue să aibă succes în prezent şi să îşi construiască o forţă armată durabilă pentru a asigura în continuare libertatea şi independenţa poporului ucrainean", subliniază Pentagonul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.