Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzbunarea sultanului Erdogan: a obținut arestarea a 2 judecători incomozi

erdogan

Justiţia turcă a dispus joi arestarea a doi judecători care au decis eliberarea unor deţinuţi suspectaţi că ar fi apropiaţi ai imamului Fethullah Gulen, 'inamicul' puterii islamo-conservatoare de la Ankara, a informat mass-media turcă, relatează AFP. 

Cei doi judecători, Metin Ozcelik şi Mustafa Baser, sunt acuzaţi de parchetul din Istanbul că ar fi membrii unei 'organizaţii teroriste', în acest caz mişcarea Hizmet condusă de Gulen din SUA. 

Metin Ozcelik a fost arestat de poliţie în timp ce colegul său Mustafa Baser este în continuare căutat, au precizat cotidianul Hürriyet şi canalul de ştiri NTV. 

Ambii au fost suspendaţi luni din Consiliul Superior al Magistraturii (HSYK) pentru că au ordonat la sfârşitul săptămânii trecute eliberarea lui Hidayet Karaca, patronul grupului media Samanyolu, şi a unui număr de 60 de poliţişti arestaţi la sfârşitul anului trecut pentru participarea, potrivit justiţiei, la un presupus complot împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. 

Parchetul din Istanbul s-a opus imediat deciziei lor, pe care a considerat-o ilegală, şi a obţinut de la o instanţă superioară anularea sentinţei. 

Premierul turc Ahmet Davutoglu a acuzat magistraţii că au 'primit un ordin din Pennsylvania', statul american în care Fethullah Gülen s-a retras de 15 ani, şi a promis să 'lupte până la ultima suflare' împotriva mişcării şi a ramificaţiilor sale.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.