Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Razie de AMPLOARE în Capitală: Zeci de amenzi date șoferilor care au modificat sistemul de evacuare a noxelor

www.stirimondene.eu
politia rutiera

Peste 60 de amenzi au fost aplicate, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, șoferilor care au modificat sistemul de evacuare a noxelor autoturismelor sau motocicletelor sau care conduceau vehicule cu probleme tehnice. Acțiunea Brigăzii Rutiere s-a desfășurat în colaborare cu inspectorii RAR.

Potrivit Brigăzii Rutiere, împreună cu inspectorii Registrului Auto Român au fost controlate peste 125 autovehicule și aplicate 62 de amenzi, în valoare de peste 39.000 lei. Din totalul sancțiunilor, 51 au fost aplicate pentru deficiențe ale stării tehnice și modificări neomologate aduse sistemului de evacuare a noxelor.

Au fost retrase 24 certificate de înmatriculare, șapte seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare și au fost reținute patru permise de conducere. Sancțiunile au fost aplicate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, în două dintre situații fiind întocmite dosare penale întrucât valoarea indicată de aparatul alcooltest a depășit 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?

Astfel, unul dintre șoferii opriți în cadrul acțiunii, un bărbat în vârstă 32 de ani, a avut o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autoturismul avea înmatricularea supendată deoarece expirase inspecția tehnică periodică. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei și i s-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Un alt bărbat, în vârstă de 33 de, cu alcoolemie de 0,33 mg/l acool pur în expirat, a fost depistat în trafic fără să aibă încheiată o asigurare de răspundere obligatorie pentru pagube produse terților prin accidente de circulație. El a fost amendat cu 1.000 de lei și s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost oprit în trafic pe Șoseaua Gării Cațelu având anvelope cu dimensiuni mai mari decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului și modificări neomologate a sistemului de evacuare a noxelor. El a fost amendat cu 870 lei și i-a fost reținut certificatul de înmatriculare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.