Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Burleanu: 'Daum continuă ca selecționer al naționalei României până la finalul mandatului' / VIDEO

burleanu-1

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marți, că germanul Christoph Daum va continua ca selecționer al echipei naționale a României până la finalul mandatului său, care se va încheia odată cu actuala campanie pentru Cupa Mondială din 2018.

''Concluziile Comisiei Tehnice, care ne-au fost comunicate astăzi de Mihai Stoichiță, Directorul Tehnic FRF, sunt că avem premisele de a spera la performanțe mult mai bune. Nu s-a pus astăzi problema demiterii selecționerului. Ca să eliminăm orice speculații, va continua până la finalul mandatului, adică până la finele acestor preliminarii. Apoi vom avea un nou raport și vom stabili oportunitatea de a continua acest proiect în această formulă'', a declarat Burleanu, citat de site-ul FRF.

Christoph Daum a prezentat la ședința Comisiei Tehnice a FRF un raport de activitate care vizează atât parcursul sportiv al echipei naționale, cât și celelalte proiecte în care a fost implicat staff-ul tehnic al tricolorilor: noile modalități de scouting, reformarea zonei medicale, formatul de colaborare în premieră cu reprezentativele de tineret și juniori, regândirea metodelor de pregătire și a filozofiei de antrenament.

Daum a comentat marți situația sa actuală: "Nu depinde de mine ce se va întâmpla. Contractul meu se încheie la finalul acestui an. Am avut discuții interesante cu diferite persoane, inclusiv cu cei din Comisia Tehnică. Marcel Pușcaș a spus că avem două variante, să ne oprim aici și să fie adus un nou antrenor la echipa națională a României sau să continuăm. Au fost discuții de acest gen și acum (n.r. — în Comitetul Executiv), dar cred că președintele Burleanu va asculta aceste comisii și comitete, iar apoi va lua o decizie. Dacă mă întrebați pe mine sunt două opțiuni, să oprim colaborarea chiar acum sau să continuăm împreună până în 2020".

În ultima perioadă tot mai mulți oameni de fotbal au solicitat schimbarea din funcție a germanului Christoph Daum, primul selecționer străin al reprezentativei României, conform Agerpres. Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă, în 10 iunie, de selecționata Poloniei cu scorul de 3-1, pe Stadionul Narodowy din Varșovia, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018. În urma acestui rezultat, România este ieșită practic din cursa calificării, nemaiavând șanse reale nici pentru poziția a doua a grupei. În prezent, prima reprezentativă ocupă după 6 etape locul 4 în clasament, la zece puncte în urma liderului Polonia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.