Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Burleanu, președintele FRF: 'Mă bucur că arbitrii Colţescu şi Şovre nu au fost acuzaţi de rasism de UEFA'

coltescu webo

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Comitetului Executiv al FRF, că se bucură de faptul că arbitrii români Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre nu au fost acuzaţi de rasism de UEFA în urma incidentului din timpul meciului din Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK din 8 decembrie.

"Comisia de Etică şi Disciplină a UEFA a anunţat suspendarea lui Colţescu de la îndeplinirea oricărei funcţii de arbitru până la finalul sezonului 2020-2021. După aceea am avut parte de o clarificare că această sancţiune nu se aplică şi în competiţiile interne. Decizia s-a dat pentru un comportament inadecvat în timpul unui meci organizat de UEFA. Celălalt arbitru, Octavian Şovre, a fost doar avertizat. În concluzie, mă bucur că arbitrii noştri nu au fost acuzaţi de rasism, iar România a scăpat de această acuzaţie de rasism", a spus Burleanu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ieșire a consilierului lui Mugur Isărescu: Revolut Bank nu are autorizație BNR! E suficientă cea de la Banca Centrală Europeană

El a menţionat că FRF intenţionează să organizeze la Bucureşti un training pe tema anti-discriminării împreună cu UEFA.

"Pentru a preveni pe viitor situaţii similare, am solicitat UEFA ca săptămâna viitoare să organizăm împreună, în premieră, un training pe anti-discriminare la care să participe toţi arbitrii din Liga I şi Liga a II-a. Dacă feedback-ul arbitrilor va fi unul pozitiv ne dorim ca UEFA să poată implementa acest proiect la nivel european, iar noi la nivel naţional pentru toţi arbitrii, pentru jucători, antrenori şi aşa mai departe", a afirmat preşedintele FRF.

Arbitrul Sebastian Colţescu, acuzat că a proferat un termen rasist în timpul meciului din Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, întrerupt pe 8 decembrie, a fost suspendat la 8 martie de UEFA până la finalul sezonului, în timp ce Octavian Şovre, care a oficiat la aceaşi partidă, a primit un avertisment.

UEFA a decis că Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre au încălcat la acel meci "obligaţia de a se comporta într-o manieră adecvată", însă nu se fac vinovaţi de rasism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.