Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Cherecheș DĂ VINA pe INSP pentru managementul prost al pandemiei: 'Această instituție nu a oferit suport, educație, statistici'

razvan chereches

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș consideră că una din cauzele managementului prost al pandemiei este lipsa de capacitate si competență de la Institutul Național de Sănătate Publică. Instituția nu are răspunsuri și trebuie să fie restructurată, spune Cherecheș, anunță Mediafax.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș o critică pe Adriana Pistol, directoarea Institutului Național de Sănătate Publică.

„Această instituție nu a oferit suport, educație, statistici pe tot parcursul pandemiei (în comparație cu alte țări europene) și trebuie să fie reformată, restructurată. Doamna Adriana Pistol reprezintă poziția acestei instituții - parafrazez "de ce să generăm noi soluții? oricine poate oferi soluții!". Problema este că această instituție are și un ego foarte mare (parafrazez din alte contexte - "cum adică să vină oricine să ne spună nouă cum să rezolvăm problema? noi suntem sănătatea publică în România". Avem o situație clasică în care trebuie ruptă pisica - INSP nici nu are soluții și nici nu acceptă să le ofere altcineva soluții”, consideră Răzvan Cherecheș.

Expertul îi solicită viitorului ministru al sănătății să reformeze Institutul Național de Sănătate Publică.

„Un indicator că managementul într-un spital se îmbunătățește este nivelul de curățenie din toaletele pentru vizitatori - un indicator al unui ministru al sănătății responsabil și independent de rețelele de interes va fi unul care va reforma din rădăcini INSP (sau măcar va încerca)”, este concluzia lui Cherecheș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.