Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Cuc iese la atac și denunță o mare fraudă la PNRR: 'Se pregătesc să palmeze banii'

Agerpres
Razvan Cuc

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este "o iluzie în mâna unor şmecheri care se pregătesc să palmeze banii pentru redresarea României", a declarat, joi, fostul ministru al Transporturilor din ultimele guvernări social-democrate, Răzvan Cuc, arată Agerpres.

Senatorul PSD de Neamţ a afirmat că guvernul a ţinut ascunse atât planul, cât şi anexele sale.

"Au orientat fiecare proiect către buzunarele larg deschise ale celor care îi susţin. Dintr-un plan naţional au făcut unul politic. Iar după ce că l-au făcut cu dedicaţii, l-au făcut şi prost", a declarat Răzvan Cuc pentru AGERPRES.

Fostul ministru al Transporturilor a explicat că orice proiect de infrastructură are trei etape mari, studiile de fezabilitate, proiectarea şi execuţia, iar în PNRR ar fi trebuit prevăzute proiecte mature, cu studiile de fezabilitate încheiate.

"Nici vorbă de aşa ceva în planul cabinetului Cîţu. În loc să termine linia de metrou de la staţia 1 Mai la Otopeni, au inclus în PNRR construcţia metroului de la Cluj-Napoca. Licitaţia pentru linia şi cele şase staţii de metrou care să ducă la aeroportul Otopeni s-a desfăşurat în 2019. S-au înscris mai multe companii pentru acest obiectiv de infrastructură. Nici până azi Ministerul Transporturilor nu a fost capabil să anunţe câştigătorul şi să atribuie contractul! O ruşine", a spus Răzvan Cuc.

El s-a declarat nemulţumit şi de lipsa finanţării pentru proiectele de infrastructură rutieră din Moldova.

"Moldova este o regiune care este practic abandonată. (...) Autostrada Unirii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni nu se va putea face. Proiectul acesteia a fost inclus în PNRR integral iar încheierea studiilor de fezabilitate va mai dura cel puţin doi ani. Proiectele din PNRR trebuie finalizate integral până la sfârşitul anului 2026. Nu este suficient timp, iar gaşca domnului Cîţu ştia acest lucru. Dar nu-i pasă", a susţinut senatorul PSD de Neamţ.

Răzvan Cuc a adăugat că Masterplanul pentru transporturi a fost dezbătut în toate comisiile Parlamentului iar puterea şi opoziţia au contribuit la realizarea acestuia.

"Acum, guvernul a lucrat în secret, a făcut doar ceea ce a crezut de cuviinţă şi veţi vedea cum ratăm obiectivele din PNRR unul după altul doar pentru că o coaliţie toxică, una care s-a suit cu genunchii pe speranţele românilor, are interese proprii, nu naţionale. PNRR nu ar fi trebuit să aibă culoare politică. Ar fi trebuit să fie un plan de redresare a societăţii româneşti în ansamblul ei. Suntem în faţa unei ambiţii politice a unei coaliţii absurde. Suntem în faţa unui guvern care nu vede în PNRR decât oportunitatea de a dirija bani spre firmele apropiate de partidele care îl compun. Din păcate, suntem în situaţia gravă de a rata o mare oportunitate pentru dezvoltarea României. Acest lucru se numeşte trădare", a afirmat Răzvan Cuc.

Citește și: SCANDALUL ursului ucis de prințul austriac: Răzvan Cuc sare la gâtul ONG-iștilor care BLOCAU construcția de autostrăzi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.