Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Ioan Dincă, președintele SRR: Vom înființa două noi posturi ale radioului public – Radio România Sport și Radio România Junior

Razvan Ioan Dinca

Într-un interviu pentru Adevărul LIVE, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Răzvan Dincă, a declarat marți că are în vedere crearea a două posturi noi de radio, unul dintre ele dedicat sportului, iar celălalt dedicat copiilor și adolescenților.

„Voi propune în curând Consiliului de Administrație înființarea canalului de sport al SRR – Radio România Sport. De asemenea, anul viitor voi propune crearea unui canal de radio pentru cei tineri, care s-ar putea chema Radio România Junior sau Radio România Tineret”, a declarat Răzvan Dincă. El a spus că radioul public produce un conținut important dedicat unei game foarte largi de sporturi și că un canal de sport ar răspunde unor interese foarte diverse ale publicului ascultător care e pasionat de competiții sportive. În același timp, Dincă a precizat că media de vârstă a ascultătorilor posturilor Radio România este de 45-50 de ani și deci e nevoie de atragerea mai multor ascultători din grupele de vârstă tinere, iar înființarea unui post de radio dedicat lor e una dintre soluțiile utile.

Digitalizarea – prioritate pentru radioul public

Președintele SRR a reamintit că posturile publice de radio au audiențe foarte bune la nivel național și că obiectivul lor este să rămână în top, iar pentru asta e nevoie de un efort sporit pentru modernizare. Vorbind despre modernizare, Răzvan Ioan Dincă a spus că ea înseamnă în primul rând digitalizare, adică „să ducem conținutul din on-air în online”. Președintele SRR a spus de asemenea că se va crea un singur portal care va grupa toate site-urile posturilor publice de radio, iar conținutul va fi transformat, urmând a fi făcut „mai atractiv și mai interactiv”.

Răzvan Dincă a subliniat pe de altă parte că una dintre misiunile cele mai importante ale radioului public rămâne susținerea valorilor naționale. „Continuăm să popularizăm muzica românească și să promovăm artiștii români – cei care au și valoare, nu doar rating”, a afirmat Dincă.

Musicalul Mamma Mia! revine în decembrie

Vorbind despre activitatea sa din afara radioului, Răzvan Dincă a confirmat că va regiza din nou musicalul de mare succes Mamma Mia!, făcând repetiții împreună cu artiștii și cu întreaga echipă implicată în proiect.

Puțină lume știe că Răzvan Dincă este cel care a adus acest musical de succes pe scenele României încă din 2018, fiind și regizorul spectacolului. Mamma Mia! va reveni pe scenă la sfârșitul acestui an, Răzvan Dincă precizând că nu se poate implica și în producție din cauza incompatibilității cu funcția actuala, dar va continua să semneze regia spectacolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.