Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Nicolescu, fostul ministru român al Energiei: România trebuie să ajute Moldova cu gaz și să scape de șantajul Rusiei

newsonly.gr
gaze naturale

Republica Moldova se confruntă cu o penurie de gaze naturale după ce contractul cu „Gazprom” a expirat, iar tarifele cerute de compania rusă depășesc posibilitățile Chișinăului.

În paralel, liderii de la Kremlin le cer imperativ omologilor moldoveni să vină la negocieri la Moscova, transmite ziarulnațional.md.

Răzvan Nicolescu, fostul ministru român al Energiei și actual membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), susține că România trebuie să ajute R. Moldova cu gaze și păcură.

„Cred că România trebuie și poate să ajute R. Moldova cu păcură și gaz natural pentru consumul care exclude cel mai mare consumator, Centrala de la Cuciurgan din Transnistria”, a declarat Nicolescu pentru G4Media.ro.

El susține că România, în ciuda scăderii producției de gaz din ultimii ani, are suficiente resurse pentru a-și permite acest ajutor.

„La o iarnă normală, România nu va avea probleme cu securitatea aprovizionării cu gaz. La o iarnă foarte aspră, vom avea probleme cu sau fără ajutorul dat moldovenilor.

În momente grele trebuie să ne ajutăm. Nu avem voie să îi lăsăm să îi umilească nimeni”, a punctat fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.