DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Răzvan Pîrjol: Contextul internaţional favorizează creşterea cooperării economice între România şi landul Baden-Wurttemberg

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) doreşte extinderea cooperării economice dintre companiile româneşti şi cele din landul german Baden-Wurttemberg, a menţionat, luni, secretarul de stat Răzvan Pîrjol, în timpul celei de a 10-a reuniuni a Comisiei mixte interguvernamentale România - Baden-Wurttemberg, potrivit Agerpres.

"Actualul context economic internaţional, redefinit de efectele pandemiei, oferă ferestre importante de oportunitate pentru viitorul relaţiei României cu partenerii săi din Baden-Wurttemberg. (...) Ne dorim să lărgim cooperarea noastră în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, în domeniul învăţământului dual, al serviciilor, precum şi în sfera high-tech şi a tehnologiilor verzi, printre altele", a transmis secretarul de stat, în calitate de co-preşedinte al Comisiei mixte interguvernamentale România - Baden-Wurttemberg, potrivit paginii de Facebook a instituţiei.

Astfel, secretarul de stat a subliniat oportunitatea extinderii cooperării dintre România şi landul german în alte domenii decât cele tradiţionale - industria telecom şi industria auto.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

Reprezentantul Ministerului Economiei a evidenţiat angajamentul Guvernului român de a sprijini tehnologiile "curate" şi a transmis dorinţa autorităţilor de la Bucureşti de a dezvolta cooperarea în domeniul electromobilităţii, celulelor de combustie pe bază de hidrogen şi al tehnologiilor şi serviciilor conexe.

Secretarul de stat a arătat că economiile celor două părţi sunt puternic conectate, fapt dovedit de volumul importurilor şi exporturilor bilaterale din industria auto, o industrie puternic afectată de pandemie, aflată în plină tranformare.

Sprijinirea IMM-urilor, coloana vertebrală a economiei, menţinerea locurilor de muncă existente, precum şi crearea unora noi, au fost în centrul politicilor economice guvernamentale şi se vor menţine şi în următorii ani, a transmis Răzvan Pîrjol în cadrul lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale România - Baden-Wurttemberg.

Oficialul Ministerului Economiei a invitat companiile din Baden-Wurttemberg să investească în România.

"În următorii zece ani, Guvernul României va implementa un program de investiţii majore, ceea ce, coroborat cu planul UE de redresare pentru Europa, face ca acum să fie momentul oportun pentru a investi în România", a apreciat Răzvan Pîrjol.

Secretarul de stat şi-a exprimat încrederea că grupurile de lucru din cadrul Comisiei mixte interguvernamentale România - Baden-Wurttemberg vor identifica cele mai bune proiecte care să fie dezvoltate în parteneriat, care se vor regăsi, în primăvară, într-un viitor Protocol care să fie semnat între România şi landul german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.