Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Sava: Primăria Capitalei își dorește să administreze Delta Văcărești

primar-razvan-sava-6

Primarul General al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat într-o conferință de presă comună cu ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, că Primăria Capitalei își dorește să candideze pentru a primi aprobarea de a administra Delta Văcărești, în parteneriat cu mai multe ONG-uri.

„E pe ultima sută de metri, deja s-a semnat de către ministrul Mediului hotărârea de guvern, urmează să se respecte ceilalți pași, astfel încât să încercăm, municipalitatea București, împreună cu ONG-uri, să preluăm în administrare această zonă. Ne dorim și am putea să o facem foarte bine”, a declarat Răzvan Sava, potrivit Agerpres.

Ministrul Mediului a declarat că entitatea care va câștiga licitația pentru a administra Delta Văcărești va trebui să găsească și resurse financiare pentru a face acest lucru.

„Parcul natural va fi o arie protejată și, conform OUG 57, care reglementează regimul ariilor protejate, există o procedură. (...) Se va licita cine va fi administratorul acestui parc, pentru că aceia care o vor prelua în administrare vor trebui să facă un plan de management, un plan de zonare și ei sunt cei care vor trebui să găsească și resursele financiare pentru a administra această zonă”, a declarat Cristiana Palmer.

Răzvan Sava a vorbit și despre reactualizarea pistelor de bicicliști, pentru ca acestea să nu mai fie folosite doar pe porțiuni, ci să faciliteze traversarea Bucureștiului de la un capăt la celălalt.

„Este un studiu de fezabilitate întocmit în 2014, el acum se reactualizează. Ne dorim ca pistele de biciclete să nu mai fie cele desenate și cele care nu au fost aprobate nici de Poliția Municipiului București, dar nici de cei care merg cu bicicleta. Să avem niște piste în adevăratul sens al cuvântului, integrate, nu cum sunt acum: segmente de piste care nu pot fi folosite de la un capăt la celălalt al orașului”, a declarat primarul general.

De asemenea, Răzvan Sava a declarat că luna aprilie va fi dedicată acțiunilor de salubrizare a Deltei Văcărești și a Pădurii Băneasa.

„Luna aprilie vrem să o declarăm luna curățeniei. O să avem acțiuni de salubrizare a ceea ce înseamnă Delta Văcărești, care în momentul acesta s-a transformat, cel puțin la margine,  în zonă de deșeuri ilegale. Dorim să salubrizăm, să ecologizăm Pădurea Băneasa”, a conchis Răzvan Sava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.