Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RD Congo a lansat campania de vaccinare împotriva COVID-19

stiri.md
AstraZeneca vaccin

Republica Democrată Congo şi-a lansat luni campania de vaccinare împotriva COVID-19 la Kinshasa, în cadrul unei ceremonii oficiale destinate în mare parte să îndepărteze îndoielile şi neîncrederea cu privire la vaccinul AstraZeneca, la care au participat oficiali congolezi şi diplomaţi, informează AFP potrivit Agerpres.

"Există mai multe avantaje decât dezavantaje în ceea ce priveşte vaccinarea", a declarat ministrul Sănătăţii Eteni Longondo, fiind printre primii care au fost vaccinaţi la Facultatea de Medicină a Universităţii din Kinshasa.

Ministrul a fost urmat de ambasadorul Uniunii Europene în RD Congo, Jean-Marc Châtaigner, şi de coordonatorul ONU pentru afaceri umanitare în RD Congo, David McLachlan-Karr.

"Este un gest voluntar important. Un gest de solidaritate cu ceilalţi", a declarat Châtaigner, vorbind despre un "vaccin eficient".

Neîncrederea în vaccin este răspândită în RD Congo şi ar fi putut fi sporită de "comunicarea defectuoasă în jurul AstraZeneca în Europa", după cum a declarat un oficial congolez în domeniul sănătăţii publice.

În cazul AstraZeneca, precum şi al vaccinului Johnson & Johnson, au apărut suspiciuni în mai multe ţări occidentale după raportarea unor cazuri de tromboză (formarea de cheaguri de sânge) la câteva persoane vaccinate.

De asemenea, RD Congo a amânat "ca măsură de precauţie" lansarea campaniei sale de vaccinare programată iniţial pentru 15 martie. Această amânare a fost decisă după suspendarea de către alte ţări a utilizării vaccinului AstraZeneca.

"Vaccinarea va fi voluntară şi se va acorda cu prioritate personalului medical, persoanelor vulnerabile care suferă de boli cronice şi tuturor celor expuşi unui flux semnificativ în exercitarea muncii lor", a declarat ministrul de Interne, Gilbert Kankonde.

RD Congo - cu o populaţie de peste 80 de milioane de locuitori - a primit 1,7 milioane de doze de vaccin AstraZeneca în cadrul mecanismului COVAX, care îşi propune să ofere în acest an vaccinuri anti-COVID la 20% din populaţia din aproape 200 de ţări.

RD Congo a înregistrat oficial 28.956 de cazuri de COVID-19, dintre care 745 de decese de la începutul pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.