Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețeaua de apă potabilă din Alba, afectată în urma unei avarii, după ce o conductă a fost ruptă în timpul lucrărilor la lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda

www.bzi.ro
apă potabilă

Compania de distribuție a apei potabile din județul Alba a anunțat, joi, că, în urma unei avarii majore la o conductă, în următoarele zile vor apărea modificări ale calității apei potabile și roagă consumatorii să o folosească numai în scopuri menajere, transmite MEDIAFAX.

Potrivit companiei de distribuție a apei din județul Alba, problemele au apărut după ce o conductă a fost ruptă în timpul lucrărilor la lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, în zona Oiejdea.

În urma avariei, 14 localități au fost nealimentate mai multe ore, iar după repararea conductei „apa trebuie adusă la parametrii normali de calitate”, transmit reprezentanții companiei.

Aceștia au precizat că, în perioada în care s-au făcut reparațiile, furnizarea apei potabile a fost întreruptă în comunele Cricău, Ighiu, Galda, Stremț, Mihalț, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Miraslău, Unirea, Noșlac și în orașul Ocna Mureș. Din cauza lucrărilor deosebit de complexe s-a estimat, inițial, o durată a întreruperii de circa 35 de ore, însă reparațiile au fost finalizate mai repede.

Reprezentanții companiei au anunțat că în următoarele zile vor apărea modificări ale calității apei potabile și roagă consumatorii s-o folosească numai în scopuri menajere.

„Ca măsură preventivă și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică a județului Alba, în această perioadă, stațiile de tratare vor funcționa în regim de hiperclorinare. Rugăm clienții noștri să înțeleagă situația neprevăzută survenită, iar în cazul în care aceștia constatată modificări de acceptabilitate ale apei potabile să o consume doar in scopuri menajere și, în vederea luării tuturor măsurilor pentru a se restabili calitatea apei, să anunțe imediat Dispeceratul”, a mai anunțat compania de furnizare a apei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.