Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Ambasadei SUA și a Marii Britanii la propunerea de schimbare a Codului Penal

catuse

Amendamentele propuse de parlamentari la Codul Penal si Codul de Procedura Penala reprezinta un semnal descurajator pentru investitori, sustine Ambasada Statelor Unite la Bucuresti. Misiunea diplomatica americana isi manifesta ingrijorarea privind amendamentele propuse in acest sens.

“Urmarim ingrjiorarile generate de amendamentele propuse de Parlament la Codul Penal si Codul de Procedura Penala in aceasta saptamana. Orice modificari aduse acestor coduri trebuie analizate cu atentie si in mod transparent de toate partile interesate, pentru a se asigura ca aceste modificari nu submineaza progresele recente obtinute de Romania in consolidarea statului de drept si in lupta anti-coruptie. Asa cum am mai declarat, astfel de rezultate ar fi un semnal descurajator, mai ales pentru investitori. Transparenta, predictibilitatea si stabilitatea sunt factori esentiali pentru atragerea in Romania a investitorilor locali si internationali”, sustine Ambasada SUA la Bucuresti, potrivit Romania Libera.

Si Ambasada Marii Britanii la Bucuresti a transmis ca urmareste discutiile din Parlament legate de modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, ca a luat nota de preocuparile existente in aceasta privinta, reamintind ca Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept.

"Urmarim indeaproape si am luat nota de preocuparile semnalate referitor la propunerile de modificare a Codului de Procedura Penala si a Codului Penal. Asa cum recomanda raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept", se arata intr-un raspuns adresat de Ambasada Marii Britanii.

Senatorii au dezbatut si aprobat mai multe modificari ale celor doua coduri care au starnit temeri in randul opiniei publice si nemultumirea DNA. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a reactionat ieri la propunerea legislativa privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Potrivit DNA, o eventuala adoptare a propunerii ar afecta grav statutul procurorilor.

DNA a transmis un punct de vedere catre Ministerul Justitiei, in acest sens, institutia anticoruptie subliniind ca “adoptarea propunerii ar diminua semnificativ eficienta DNA, ar ingreuna identificarea si pedepsirea infractorilor si ar afecta in mod sever statutul procurorilor in cadrul sistemului judiciar”, potrivit unui comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.