Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Chinei după referendumul din Grecia

În cadrul referendumului de duminica, grecii au spus un covarsitor NU pachetului de masuri financiare propus de creditorii internationali ai Atenei, accentuand astfel confuzia privind viitorul Greciei in zona euro si adancind blocajul dintre Atena si creditorii internationali.

Cu toate acestea, China este increzatoare ca economia Greciei se va reface prin efortul sustinut al tuturor partilor, a declarat luni ministrul adjunct de externe din China, Cheng Guoping, care a adaugat ca nu stie daca premierul elen, Alexis Tsipras, va participa sau nu la reuniunea BRIC a puterilor emergente, care va avea loc in aceasta saptamana in Rusia.

"Consider ca, prin efortul sustinut al tuturor partilor, situatia economiei Greciei se va schimba si criza va fi solutionata intr-un mod eficient. Si daca va fi sau nu rezolvata intr-un mod eficient, situatia economiei elene va avea un impact extrem de mare nu numai asupra poporului grec, dar va avea un impact major asupra intregii lumi", a declarat Cheng Guoping in primul comentariu oficial al Beijingului privind criza datoriei din Grecia.

Întrebat de reporteri daca premierul Alexis Tsipras ar putea participa la summitul BRIC - Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud - care va avea loc la sfarsitul saptamanii in Rusia, ministrul chinez a declarat ca Rusia este gazda reuniunii si ea decide daca va invita si alte state la summit. Saptamana trecuta, ministrul de finante al Rusiei, Anton Siluanov, a declarat ca nu a oferit Atenei sansa de a deveni membru al noii Banci de Dezvoltare creata de grupul BRIC, informeaza corespondentii Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.