Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Comisiei Europene după atacul lui Liviu Dragnea: 'Suntem la curent cu procesul, mizele şi riscurile potenţiale'

Comisia Europeana

Comisia Europeană oferă un răspuns tranşant după declaraţiile incendiare făcute aseară de Liviu Dragnea. Şeful PSD a acuzat delegaţia Comisiei Europene că a transmis la Bruxelles informaţii false.

„C.E. a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România şi evoluţia discuţiilor privind legile anticorupţie pe parcursul a multe luni. Suntem la curent cu procesul, mizele şi riscurile potenţiale. Suntem în contact regulat cu Guvernul român, Parlamentul, sistemul judiciar şi societatea civilă, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare în curs", este răspunsul Comisiei Europene pentru Realitatea tv.

O serie de informaţii false, în special în ceea ce priveşte legile justiţiei, pleacă atât de la Bruxelles, cât şi din România, chiar Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti furnizând astfel de "minciuni", a afirmat luni seara preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.


Citește și: Băsescu face 'PRAF' Guvernul Dăncilă și o 'spulberă' pe Ana Birchall: 'A reușit să-i facă părul măciucă și lui Rompuy, care era chel ca și mine'


"Am auzit şi discuţia asta, că unii vorbesc pe la Washington sau Bruxelles că de fapt sunt anti-NATO, antieuropean şi sunt filorus. Nu vorbesc despre Rusia, dar 2% din PIB este angajamentul meu din campania electorală, al meu şi al PSD. Şi am insistat, am întors bugetul când m-am întors cu Sorin Grindeanu din Washington, pentru că puseseră 1,5%. Şi am pus 2%. Tot ceea ce s-a discutat pentru industria de apărare şi creşterea industriei de apărare româneşti, dar şi parteneriate strategice atât cu SUA, cât şi cu celelalte ţări din Europa care vor continua anul ăsta, au fost stabilite, decise în coaliţie şi puse în aplicare de Guvern. Nu există niciun fel de măsură, de acţiune, de gest din partea mea sau a d-lui Tăriceanu împotriva unor valori europene sau împotriva relaţiilor cu NATO", a declarat Dragnea la Antena 3.

Prima reacție din PSD după ce premierul și miniștrii au renunțat la serviciile SPP. Acuzații de 'spionaj'


Întrebat în acest context cum îşi explică poziţia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu privire la legile justiţiei, liderul PSD a spus: "Picătură cu picătură".

"Minciună dusă picătură cu picătură şi de aici, din ţară şi de la Bruxelles şi de către europarlamentari, dar şi de către funcţionari de acolo. Îi spun d-lui comisar, îi spune d-lui director general şi se creează aşa, o reţea. Cum e posibil ca Delegaţia Comisiei Europene din România să transmită informaţii false? Transmise la toţi comisarii europeni. Din declaraţiile recente ale noului premier - şi asta era cu o zi înainte de 24 ianuarie, doamna Dăncilă nu făcuse niciun fel de declaraţii - a evitat presa Viorica Dăncilă - rezultă că în timpul mandatului său guvernul va solicita rapiditate în ceea ce priveşte atât adoptarea legilor justiţiei, care sunt adoptate, cât şi o versiune revizuită a Codului penal şi de procedură penală. Câte alte minciuni de genul ăsta s-or mai fi spus anul ăsta? Sigur că mie nu mi se pare absolut deloc corect şi cinstit faţă de România, asta e ideea", a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.