Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția comisiei parlamentare după refuzul lui Kovesi de a veni la audieri

www.stiripesurse.ro
Oana Florea

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a refuzat din nou să vină la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, la care era aşteptată luni. Oana Florea, președintele comisiei, a declarat că membrii comisiei își vor continua activitatea și vor supune prin vot ce decizie vor lua cu privire la refuzul Laurei Codruţa Kovesi de a se prezenta la audieri, variantele luate în calcul fiind sesizarea Ministerului Justiţiei sau depunerea unei plângeri penale.

ULTIMA ORĂ: Kovesi refuză a treia oară să meargă la audieri în Parlament/ DOCUMENT

„Avem două posibilităţi, una se referă la sesizarea autorităţii superioare şi, conform Constituţiei, procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. A doua se referă la plângerea penală. Vă amintesc că această comisie anchetează fapte și împrejurări cu privire la influențarea alegerilor și rezultatul votului din 2009. Nu este un mandat judiciar și nu vizează persoane. Prin urmare, faptul că unii sau alții se prezintă sau nu, nu trebuie să ne împiedice continuarea activității. (...) Ce vom face cu privire la cei care nu se prezintă, se va tranșa prin vot, în urma propunerilor membrilor comisiei”, a declarat Oana Florea, la Parlament.

Chestionată dacă astăzi se va lua această decizie, Oana Florea a declarat: „Da, astăzi vom supune votului și dezbaterii”.

Oana Florea declara, joi, că Laura Codruţa Kovesi va fi invitată din nou, pentru luni, să vină la audiere, iar în cazul în care va refuza şi de această dată ar putea fi făcute plângeri la Ministerul Justiţiei şi la parchet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.