Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția liderului PMP, după decizia lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi: Decizia este regretabilă, dar președintele a procedat corect

Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat luni, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV că, deși decizia președintelui de a o revoca pe șefa DNA este una regretabilă, Klaus Iohannis a procedat corect din punctul de vedere al respectului față de lege.

Klaus Iohannis a SEMNAT decretul de revocare al Laurei Codruța Kovesi / VIDEO

”Chiar dacă este regretabilă această decizie a președintelui, ea trebuie înțeleasă corect. În UE, orice se poate negocia, mai puțin deciziile Curții Constituționale. Deci, din punctul de vedere al respectului față de lege și față de statul de drept, președintele a precedat corect. Că ne place sau nu ne place această decizie, ea trebuie înțeleasă în respect față de lege. Nu putem avea un stat pe care să ne bazăm, atât timp cât nu respectăm deciziile justiției. În mod clar, din acest moment, lucrurile se resetează inclusiv pe scena politică și președintele are un rol extrem de important de acum încolo în modul cum va fi gestionată lupta anticorupție, pentru că e un subiect extrem de sensibil, a împărțit societatea în două și președintele are obligația să comunice mai mult pe acest subiect pentru că îi revine această misiune de a propune în locul actualului șef DNA o altă persoană care să poată face față tuturor provocărilor care există la ora actuală în ceea ce privește fenomenul combaterii corupției”, a declarat Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.