Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Klaus Iohannis după AVERTISMENTUL CE: 'Nu vorbim de un moft politic al cuiva'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Comisia Europeană a lansat un avertisment la adresa României care e pe punctul de a depăși deficitul bugetar permis, de 3%. Totul din cauza pachetului economic propus de Guvern. Președintele Klaus Iohannis le transmite guvernanților că trebuie să dea dovadă de echilibru, pentru ca viitorul României să nu fie în pericol.

”E important să înțeleagă guvernanții că nu vorbim despre politică locală, pe termen scurt, ci pe termen lung și foarte important. Nu vorbim de un moft politic al cuiva, este nevoie de stabilitate și Guvernul e responsabil să facă proiecțiile pe bugetele anilor viitor pentru a nu fi pus în pericol echilibrul. Sunt convins că Guvernul înțelege din ce în ce mai bine.”, a comentat Iohannis poziția Comisiei Europene.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

Președintele le-a cerut membrilor Guvernului să-i asculte pe sindicaliști, mai ales pe cei din administrația publică locală, nemulțumiți profund de legea salarizării unice, ei declanșând chiar și câteva greve de avertisment săptămâna trecută.

'Abordarea pe care am văzut-o în Parlament cred că necesită încă nişte îmbunătăţiri. Nu poţi să laşi salarizarea oamenilor, în special a funcţionarilor din administraţia publică locală, aşa undeva în aer. Este vorba despre funcţia publică care trebuie să fie tratată sustenabil, serios la nivel naţional. Şi aici sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi. Eu cred că se va înţelege această îngrijorare şi se va corecta proiectul legii, altfel nu se poate să aibă foarte mare valoare pentru administraţia publică locală (...) Legea salarizării este elaborată de Parlament şi Guvern şi dumnealor poartă şi răspunderea, dar au şi oportunitatea să facă un lucru bun şi le doresc să facă un lucru bun', a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Primele fotografii cu Denisa Manelista

Sindicatele din administraţia publică au anunţat pentru săptămâna viitoare mitinguri de protest în Capitală şi în întreaga ţară, principala solicitare fiind o grilă de salarizare pentru angajaţi cu respectarea principiilor legii.

"Miercuri, săptămâna viitoare, în Bucureşti va fi organizat un miting la Palatul Parlamentului unde vor participa circa 10.000 de angajaţi din administraţia publică locală. Aceştia solicită o grilă de salarizare pentru angajaţi cu respectarea principiilor legii", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

Citește și: STUDIU Dezvoltarea copiilor e influențată NEGATIV de tații obezi

Potrivit acestuia, la nivelul întregii ţări sunt aşteptaţi să protesteze 120.000 de oameni.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.