Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIA lui Mihai Fifor după ce Ana Maria Pătru a REFUZAT să meargă la audieri

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Scrisoarea Anei Maria Pătru, fost vicepreşedinte al AEP, şi datele prezentate în ea vor fi analizate miercuri de membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, a declarat, luni, preşedintele comisiei, Mihai Fifor. 

"Ar fi urmat ca astăzi să vină la audieri şi doamna Ana Maria Pătru. Doamna Ana Maria Pătru a preferat să trimită o scrisoare Comisiei. Am convenit cu membrii Comisiei ca aceştia să studieze această scrisoare până miercuri şi miercuri să discutăm datele conţinute în scrisoarea pe care domnia sa o adresează şi, dacă sunt colegi care vor să-i adreseze întrebări, o să o facă în scris", a precizat Fifor, conform agerpres.ro

El a mai menţionat că, săptămâna trecută, Ana Maria Pătru a declinat prezenţa la comisie şi a propus data de luni.

Leul se prăbușește DRAMATIC: Moneda națională, la cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani


"Iată că nici azi nu a sosit. În schimb, a preferat să trimită această scrisoare. Noi vom analiza această scrisoare şi vom discuta pe datele pe care le conţine scrisoarea. Vă reamintesc prevederile hotărârii Parlamentului României specificând modul clar în care poţi convoca pe cineva la comisie. Domnia sa se prevalează de faptul că în momentul de faţă nu este nici funcţionar public, nu mai face parte din nicio instituţie publică şi prin urmare are posibilitatea conferită prin prevederile hotărârii Parlamentului de a comunica în scris cu membrii Comisiei noastre", a explicat Fifor.

Fosta şefă AEP, scrisoare incendiară pentru Parlament: 'Dragnea şi Năstase nu ar fi fost condamnaţi'


Ana Maria Pătru explică în scrisoarea adresată Comisiei motivele care au determinat să ia decizia de a nu se prezenta la audieri. 

"Vreau să vă asigur de tot respectul pentru demersul dumneavoastră şi autoritatea Parlamentului, instituţie fundamentală a oricărei democraţii şi a oricărui stat de drept. Aprecierea mea este dublu motivată şi de faptul că plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor m-a votat în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente în 2012 şi, din această postură, am colaborat foarte bine. Decizia mea este una îndelung cântărită şi are la bază exclusiv raţiuni de ordin personal. Din respect pentru dumneavoastră şi pentru instituţia Parlamentului aş vrea să vi le împărtăşesc", spune ea. 

Aceasta aminteşte de reţinerea ei de către DNA din decembrie 2016, explicând că atunci băiatul său a fost afectat. 

"Atunci când a auzit că sunt chemată la Comisia pe care o reprezentaţi, din nou cu lacrimi în ochi, copilul mi-a cerut să nu merg, pentru că 'nu vrea să fiu luată din nou' şi că, fără mine, nu poate trăi. (...) Înainte de toate, sunt mamă şi îmi iubesc baiatul mai mult decât orice altceva pe Pământ", arată Ana Maria Pătru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.