Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIA MAE cu privire la românii blocați în Yemen

MAE-SIGLA-wb2

MAE a aflat în sfârșit de românii blocați în Yemen și a emis în grabă un comunicat de presă. În principiu suntem informați că MAE știe de situație și că depune eforturi.

Citește și: EXCLUSIV - Români blocaţi în Yemen. Lipsă de reacţie din partea MAE

*******

Iată reacția MAE:

Referitor la știrea difuzată de publicația dumneavoastră pe 5 aprilie 2015 privind un număr de cetățeni români blocați în Yemen, vă comunicăm următoarele:

Pe fondul deteriorării situaţiei de securitate din ultimele zile în Republica Yemen, Ministerul Afacerilor Externe a monitorizat permanent evoluțiile din zonă, acționând pentru contactarea cetățenilor români în vederea pregătirii acțiunilor de evacuare în siguranță. În egală măsură, a contactat organizațiile internaționale implicate și un număr de state cu cetățeni proprii în Yemen pentru identificarea unor modalități concrete de evacuare. În pofida eforturilor depuse, acțiunile nu au fost finalizate până în prezent, ca urmare a escaladării extrem de violente a conflictului din Yemen, ce nu permite efectuarea de evacuări în siguranță.

De altfel, ambasada României la Abu Dhabi a comunicat aceste aspecte persoanelor la care faceţi referire, acestea fiind asigurate că se depun toate eforturile pentru ca evacuarea acestora să fie făcută fără a le pune viaţa în pericol.


Misiunea diplomatică română la Abu Dhabi continuă să asigure asistenţă cetăţenilor români la care faceți referire, fiind în legătură cu toate organizaţiile internaţionale implicate şi misiunile diplomatice din zonă, pentru identificarea soluţiilor pentru evacuarea în siguranţă.


Menţionăm că până în prezent 14 cetăţeni români au fost evacuaţi la data de 25 martie, transportul acestora realizându-se în siguranţă, alți 3 cetăţeni români au fost evacuaţi la data de 30 martie 2015, transportarea fiind efectuată fără a le afecta siguranţa, iar în prezent se află în curs de desfăşurare o operaţiune de evacuare a 5 cetăţeni români dintr-o altă zonă care se află la o distanţă considerabilă de zona în care se află cetăţenii români la care vă referiți.


Menționăm că anterior debutului crizei, MAE a făcut un apel ferm la cetăţenii români, prin emiterea unui avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv ’’Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara’’!


Ministerul Afacerilor Externe reitereazã solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară și totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” - care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.