Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția MAE, după ce un italian mort în cutremurul din Amatrice a fost îngropat în România

cutremur Italia

Ministerul român de Externe a reacționat, sâmbătă seară, după eroarea făcută de autoritățile italiene, care au încurcat două victime ale cutremurului produs în centrul Italiei. În locul unui bărbat de origine română, mort la cutremur împreună cu soția sa, italienii au trimis în România trupul unui cetățean italian.

Eroarea, spune MAE, a fost descoperită în cursul acestei săptămâni, când, pe baza unor teste ADN, s-a stabilit că trupul lui Victor Păunescu se află, de fapt, în Italia.

„Referitor la cazul semnalat de dumneavoastră, va informăm că, dintr-o eroare în procesul de identificare a cadavrelor victimelor decedate în urmă seismului din Italia Centrală, unul din corpurile neînsuflețite a fost atribuit unuia dintre cetățenii români decedați la Amatrice și transportat în România la data de 27.08.2016, în vederea înhumării. Eroarea a fost descoperită în cursul acestei săptămâni, când, pe bază unor țeste ADN, s-a stabilit că trupul cetățeanului român în cauza se află, de fapt, la morga spitalului din Rieti. Cu sprijinul Ambasadei României la Romă, rămășițele pământești ale cetățeanului român au fost deja repatriate”, transmite MAE român potrivit ziare.com.

Reprezentanții ministerului precizează că trupul cetățeanului italian urmează să fie exhumat și transportat în Italia.

„Corpul neînsuflețit al cetățeanului italian transportat, din cauza erorii de identificare, în România, urmează a fi exhumat și transportat în Italia. Rugăm tratarea acestui caz cu respectul cuvenit față de familiile cetățenilor români care au decedat în urmă cutremurului din Italia Centrală, familii care continuă să se confrunte cu consecințele dramatice ale acestei tragedii”, se mai arată în răspunsul MAE.

Soții Victor și Simona Păunescu, din Vâlcea, și-au pierdut viața în timpul cutremurului din Amatrice și au fost aduși acasă, la Fartatesti, unde au fost îngropați de familie. În urmă cu câteva zile s-a aflat însă că bărbatul înmormântat era un italian necunoscut, adevăratul Victor Păunescu fiind găsit decedat în altă parte a localității.

Joi, primăria a fost înștiințată oficial că în locul defunctului Victor Păunescu a fost trimisă în România o altă persoană. De asemenea, cele două fiice ale familiei Păunescu au fost informate de autoritățile italiene că unul dintre cele două trupuri scoase de sub imobilul prăbușit și trimise în România nu este al tatălui lor.

Păunescu Simona, în vârstă de 43 de ani, și Păunescu Victor, în vârstă de 52 de ani, lucrau de zece ani în Italia, unde au plecat în căutarea unui trai mai bun. Din nefericire, cei doi soţi nu au scăpat cu viaţă din cutremurul devastator produs în Amatrice.

Pe 24 august, un cutremur cu magnitudinea 6,0 pe scara Richter a avut loc, la ora locală 03:36, lovind chiar în inima Italiei. Orașul Amatrice din Provincia Rieti a fost cel mai afectat de cutremur, unde majoritatea clădirelor s-au prăbușit în întregime. Cutremurul și replicile sale au fost simțite în regiuni întinse din Italia centrală, inclusiv Roma, Napoli și Florența.În urma catastrofei, peste 290 de persoane și-au pierdut viața,printre care și 11 români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.