Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Ministerului Muncii după modificările operate în Consiliul Economic si Social: Erau măsuri propuse de patru luni

dialogcivic.gov.ro
guvern sigla

După scandalul privind înlocuirile din Consiliul Economic și Social, Ministerul Muncii face precizări:

“La baza deciziei de înlocuire au stat mai multe considerente: unii dintre membrii desemnați de Guvern în CES lipseau în mod constant de la ședințele Consiliului; s-a constatat că pe un loc al unui ONG era, de fapt, un reprezentant al unui sindicat; ca urmare a sesizărilor venite din partea unor organizații, asociații și fundații, care au arătat faptul că unii dintre membrii CES nu sunt reprezentativi și au propus, în mod repetat, atât verbal, cât și în scris, înlocuirea acestora”, susține Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii revine cu explicații referitoare la înlocuirea membrilor din Consiliul Economic și Social, după ce aseară Guvernul a publicat în Monitorul Oficial decizia de a schimba aproape toată componența forului. Ministerul argumentează că nu i-a schimbat peste noapte pe membrii CES, cu faptul că Lia Olguța Vasilescu i-a făcut premierului Viorica Dăncilă propunere de a modifica componența forului cu aproape 4 luni înainte de a fi luată în considerare.

”Ministerul Muncii și Justiției Sociale, către Guvernul României, încă din data de 22 iunie, așa cum reiese și din Monitorul Oficial, si nu peste noapte, după cum susțin unii dintre cei înlocuiți. Decizia a fost luată de către Guvern în data de 11 octombrie, deci, nicidecum, peste noapte.

Procedura a fost pe deplin respectată, în condițiile în care legea prevede că Guvernul își poate înlocui oricând reprezentanții în CES, așa cum, de altfel, o pot face si sindicatele și patronatele. De altfel, sindicatele și patronatele și-au înlocuit din membri chiar în acest an.”, susține Ministerul Muncii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.