Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția ministrului Apărării după moartea militarului în Afganistan: 'Știm că situația din Green Zone e sensibilă'

gabriel les

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat după ce a murit, joi, un militar român în Kabul, că Green Zone, unde s-a petrecut explozia, este o zonă „extrem de sensibilă” și ne putem aștepta la astfel de situații, mai ales că astfel de atacuri au loc unul după altul.

„Este tot în Green Zone (atacul, n.r.). Era o misiune de patrulare, un convoi. Se pare că era o mașină capcană care era încărcată cu explozibil”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș, la Digi24.

Potrivit ministrului, misiunile de patrulare sunt organizate în așa fel încât militarii să fie „pregătiți pentru orice”.

Atac sângeros în Kabul, bilanțul crește de la o oră la alta: 10 morți și zeci de răniți

„Misiunile se organizează și se fac în așa fel să fie pregătiți pentru orice. Din păcate, aceste evenimente au loc unul după celălalt, știm că situația din zona respectivă este una extrem de sensibilă, și ne putem astepta și la astfel de situații”, a spus Leș.

Întrebat dacă militarii români sunt protejați în Afganistan, ministrul a spus: „Sunt protejate (trupele române, n.r), suntem echipați. Dar nu asta e situația, pentru că nu vorbim de pierderi doar în rândul trupelor românești. Sunt 10 morți din ceea ce se discută la acest moment. Nu avem informațiile complete. Este o situație de conflict, sunt teatre de operații, așa cum îi și spune, din păcate se întâmplă astfel de lucruri”.

Un militar român a murit, joi, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.