Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție din PSD după mesajele xenofobe la adresa lui Iohannis, Orban și Barna: 'Partidul nu își asumă'

PSD sigla

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat, joi, la RFI, că partidul nu își asumă mesajele filialelor care au postat mesaje xenofobe la adresa lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Dan Barna.

„Eu nu am văzut, sincer, la ce vă referiți (...). Eu nu știu să fie un lucru generalizat la nivelul PSD. De exemplu, în Maramureș, noi nu am folosit astfel de mesaje, la care faceți dvs. referire, în schimb am văzut foarte multe mesaje care atacă sub centură candidatul PSD, de foarte multe ori nemeritat. La acestea nu facem referire. Eu nu cred că se mai folosesc astăzi în România mesaje xenofobe, România este o țară tolerantă, foarte tolerantă chiar, cu minoritățile naționale (...). Sunt opinii punctuale ale unor membri PSD”, a spus Gabriel Zetea, la RFI, conform Mediafax.

Întrebat dacă PSD își asumă aceste mesajele filialelor la adresa lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Dan Barna, vicepreședintele formațiunii a răspuns: „Evident că nu, nu poți să-ți asumi un astfel de mesaj, dar opinia fiecăruia până la urmă și-o exprimă fiecare după cât poate”.

Gabriel Zetea a adăugat că Guvernul Orban ar trebui să se preocupe de guvernare, nu să atace PSD.

Ion Ștefan anunță jihadul în ministerul Dezvoltării: 'Înșurubații prin pile și relații să își găsească un alt loc de muncă'

„Eu mă gândesc că totuși, Guvernul nou instalat, condus fie de Ludovic Orban, fie de Klaus Iohannis, că nu mai știm, că deja ședințele de Guvern sunt prezidate de președintele Klaus Iohannis, ar trebui să se preocupe de guvernare, să vadă cum își implementează propriul lor program de guvernare. E luna noiembrie, totuși, să nu uităm. Eu nu cred că ar trebui să stea conturile pline ale Trezoreriei, că dacă vorbim despre investiții, trebuiau deja să fie cheltuiți banii respectivi, pentru că nu cred că poți să lucrezi în luna noiembrie și decembrie, se lucrează vara, așadar este normal să se cheltuie banii (...). Mai puțin cu criticile la adresa PSD-ului și să vedem ce pot să facă ei”, a subliniat vicepreședintele PSD.

Reprezentanții PSD Sibiu i-au criticat pe Klaus Werner Iohannis, Ludovic Orban și Dan Barna, oameni politici cu nume străine care au ironizat-o pe Viorica Dăncilă pentru că poartă numele Vasilica.

„Nume românesc versus nume de străin. Vasile versus Iohannis, Orban și Barna Iohannis, PNL și USR ne jignesc românii! Am observat în mai multe "ieșiri" ale domnilor Iohannis, Orban și Barna cum aceștia ironizau numele Vasile doar din simplu motiv că cel de al doilea nume al premierului Viorica Dăncilă este Vasilica. Le atragem atenția domnilor Ludovic Orban, Klaus Werner Iohannis și Barna că membri PSD nu au ironizat numele de origine străină, adică ungară și germană pe care aceștia le poartă. Nu vom tolera atitudinea sfidătoare a acestor așa-ziși lideri care au reușit să-i manipuleze pe români cu tupeu și lipsă de bun simț”, au transmis reprezentanții PSD Sibiu, miercuri, pe pagina de Facebook a organizației.

Reprezentanții PSD Sibiu mai spun că România nu poate fi normală dacă cei de la conducere nu simt românește.

Liderul PSD Sibiu Bogdan Trif a explicat, într-o intervenție telefonic la Digi 24, că postarea era menită să atragă atenția că partidelor care au prezidențiabili contracandidați ai Vioricăi Dăncilă că numele de Vasile îl au 600.000 de români, iar formațiunile acestea jignesc cetățenii țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.