Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție DURĂ a Ralucăi Turcan după votul în cazul Bejinariu: 'PSD-ALDE sunt împotriva justiției'

facebook.com/pg/RalucaTurcan
Raluca Turcan

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, critică votul din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor în cazul cererii de urmărire penală a deputatului Eugen Bejinariu, susţinând că majoritatea parlamentară a votat pentru blocarea anchetei.

"O nouă dovadă a poziţionării PSD-ALDE împotriva actului de Justiţie. În Comisia juridică, pe cazul Bejinariu, actuala majoritate parlamentară a votat pentru blocarea anchetei penale. Culmea, este aceeaşi majoritate care declarativ revendică ridicarea MCV. Or, toate rapoartele Comisiei Europene au criticat exact acest lucru: blocarea în mod nejustificat a dosarelor de corupţie în Parlament. Această majoritate PSD-ALDE nu reuşeşte să înţeleagă faptul că toţi trebuie să fim egali în faţa legii şi să nu mai avem cazuri de politicieni aşezaţi deasupra ei", a scris, miercuri, Turcan pe Facebook, conform Agerpres.

În opinia sa, Bejinariu ar trebui să solicite deputaţilor să voteze în favoarea cererii de urmărire penală.

Citește și: Ministrul Muncii, TRANȘANT în scandalul pensiilor: 'Ar trebui să cotizezi 200 de ani'

"Nimic nu îl împiedică pe domnul Bejinariu să le solicite colegilor să voteze favorabil continuării anchetei, tocmai pentru ca un judecător să se poată pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei domniei sale. Nu este rolul Parlamentului să stabilească vinovaţii, dar e rolul acestui for să permită acest parcurs", a transmis liderul PNL.

Raluca Turcan a precizat că PNL a votat favorabil solicitarea privind continuarea anchetei.

"La fel vom vota şi în plenul Camerei Deputaţilor. Solicităm majorităţii parlamentare să adopte aceeaşi conduită, pentru că este singura corectă", a încheiat ea.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat miercuri că s-a decis prin vot ca în cazul Eugen Bejinariu comisia să recomande plenului să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală.

"Cu 16 voturi 'pentru', şapte voturi 'împotrivă' şi o abţinere, comisia recomandă plenului să nu voteze cererea de urmărire penală, întrucât solicitarea este pentru infracţiunea 13, indice 2, din Legea 78/2000, infracţiune care nu exista la data comiterii faptei. În articolul 3 al Codului penal, legea penală se aplică infracţiunilor săvârşite în timpul cât ea se află în vigoare. Ea a intrat în vigoare cam pe 2 decembrie 2004, faptele sunt comise până în octombrie 2004", a explicat Nicolicea, la Palatul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.