Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție DURĂ din Guvern! Rovana Plumb a sesizat SEMNALUL lui Iohannis și avertizează: Nepromulgarea bugetului blochează țara

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Ministrul Fondurilor Europene a avut miercuri o reacție virulentă după declarațiile de presă de la Cotroceni, catalogând mesajele transmise de Iohannis pe bugetul 2019 drept „jignitoare”. Nepromulgarea bugetului blochează țara, a avertizat Plumb într-o intervenție telefonică la Antena3.

„Este clar că este o declarație politică de la tribuna administrației prezidențiale prin vocea unui funcționar public. Dar sunt câteva cuvinte care m-au deranjat profund. Putem spune că este camarilă de partid este acest buget, care este un buget al consolidării și dezvoltării? Este camarilă de partid că previzionăm un câștig salarial mediu de 3085 de lei pentru fiecare cetățean? Este camarilă de partid faptul că anul acesta prognozăm un excedent al fondului de pensii și că vom crește în continuare pensiile? Este camarilă de partid faptul că alocăm cu 15 mld mai mult la investiții? Este camarilă de partid faptul că alocăm la Sănătate pentru prima oară cu 6 mld mai mult față de anul trecut, la Educație cu aproape 10 mld lei, la Transporturi cu 6 mld de lei? Este camarilă de partid faptul că alocăm pentru ministerul Fondurilor Europene o creștere cu 6.4 mld lei? Este camarilă de partid faptul că prin măsurile pe care le-am luat am adus absorbția fondurilor europene (...) la media UE și am adus în țară 8 mld de euro? Consecințele nepromulgării acestei legi sunt: blocaj la creșterea alocațiilor pentru copii, blocaj la investiții, blocaj la creșterea pensiilor, blocaj la creșterea salariilor. Este un blocaj la dezvoltarea României nepromulgarea legii bugetului”, a spus Rovana Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.