Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție DURĂ din PSD după atacurile președintelui Iohannis: `Țara noastră are un mare ghinion. Este condusă de un preşedinte care face declaraţii iresponsabile`

stiripesurse.ro
Claudia Tapardel

Prima ieşire publică mai consistentă a preşedintelui României, Klaus Iohannis, după protestul violent din 10 august, ne arată încă o dată că ţara noastră are un mare ghinion. Este condusă de un preşedinte care face declaraţii iresponsabile şi care pune în pericol credibilitatea României pe plan internaţional.

Femeile din Ucraina și bărbații din România, cei mai mari consumatori de alcool din lume (studiu)

„Preşedintele Klaus Iohannis atacă într-un mod incalificabil Guvernul României şi nu face decât să ne confirme cât de mult are România de suferit pentru că are un astfel de şef al statului, care pur şi simplu nu se mai poate controla, afectând credibilitatea ţării  pe plan extern”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Să spui despre „Guvern că poate face orice rectificare bugetară în afara celei care priveşte bugetele serviciilor din zona de securitate naţională” este o mare minciună, chiar o dezinformare din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

Statul va controla, prin Ministerul Finanțelor, cum folosesc organizaţiile non-profit banii din sponsorizări (proiect)

„Legea prin care se pune în aplicare rectificarea bugetară prevede modificarea bugetelor serviciilor secrete şi, în consecinţă, are nevoie de avizul consultativ al CSAT. Preşedintele ar vrea ca rectificarea să se facă fără ca bugetul Administraţiei Prezidenţiale şi bugetele serviciilor să fie afectate. Doar în acest caz s-ar putea face rectificarea fără avizul CSAT. În acest moment nu este cazul, iar proiectul de lege are nevoie de acest aviz consultativ, dar obligatoriu. Spre exemplu, Guvernul nu poate lua bani de la servicii pentru a-i pune la spitale fără ca bugetul serviciilor să sufere modificări. De asemenea, Guvernul nu poate lua bani de la servicii pentru a finanţa tratamentele medicale fără a modifica bugetele serviciilor. Este greu de crezut că şeful statului nu cunoaşte toate aceste lucruri din punct de vedere legal, ci mai degrabă preferă să facă declaraţii care deformează realitatea”, a precizat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

Declaraţiile preşedintelui României, potrivit cărora „Guvernul PSD ar construi un buget iresponsabil şi că probabil nu mai sunt bani pentru salarii şi pensii”, sunt iresponsabile şi lipsite de adevăr. „Este un act de trădare să susţii în mod repetat că nu mai sunt bani la buget pentru pensii şi salarii, panicând în aceste fel populaţia, deşi ştii foarte bine că minţi. În plus, şeful statului are acces la toate informaţiile oficiale care demonstrează contrariul. Este inadmisibil să iei decizii doar în funcţie de toanele de moment, de starea de spirit în care te afli sau în funcţie de interesele electorale personale. La fel de inadmisibil este să faci astfel de declaraţii care afectează interesele şi economia României”, a susţinut Claudia Ţapardel.

Operaţiunea NUNTA declanşează 'nebunia': Dragnea a invitat TOŢI liderii PSD la nunta fiului său

Aflat în scădere de popularitate, riscând chiar să nu intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis s-a gândit că ar fi bine să fie în municipiul Sibiu exact în ziua în care PNL s-a reunit într-o şedinţă informală şi să treacă pe acolo pentru a-i saluta. Ce coincidenţă penibilă! „Era mult mai bine ca preşedintele Iohannis să organizeze o şedinţă a CSAT pentru a da aviz legii pentru rectificarea bugetară în loc să se vadă cu liberalii la Sibiu. Ce coincidenţă nefericită că România are un astfel de preşedinte”, afirmă europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Din păcate pentru România, refuzul de convoca CSAT-ul pentru rectificarea bugetară, refuzul de a se conforma deciziilor CCR, refuzul de a accepta votul românilor şi puterea politică izvorâtă din acel vot, dorinţa de a apăra şi a menţine organismele de poliţie politică, ne arată că preşedintele Klaus Iohannis este cel care are porniri dictatoriale, care pun în pericol statul de drept şi ordinea constituţională

SURSE! Cât va fi darul la nunta anului în politica românescă – Liviu Dragnea a invitat toți liderii PSD/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.