Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție DURĂ din USR după publicarea rapoartelor GRECO: 'Desființarea SIIJ trebuie să aibă loc în cât mai scurt timp'. Presiune pe Ana Birchall

usr uniunea salvati romania

Senatorul USR George Dircă, preşedintele Comisiei pentru constituţionalitate din Senat, reacționează după publicarea rapoartelor GRECO, spunând într-o postare pe Facebook că desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie să aibă loc în cât mai scurt timp, iar ministrul Justiției, Ana Birchall, trebuie să ofere garanții în acest sens.

Replică - FULGER a PMP, după ce Robert Negoiță a depus plângere la Parchetul General, atacându-l pe Băsescu: 'Spectacol ieftin'

„Raportul GRECO sanctioneaza aspru decizia PSD de infiintare a SS

Am solicitat publicarea celor două rapoarte GRECO și, cu o întârziere de câteva săptămâni, Guvernul a decis ca acestea să fie prezentate atât în română, cât și în engleză. Însă publicarea acestor documente nu este un obiectiv în sine, iar motivul pentru care noi am solicitat ca materialele GRECO să poată fi accesibile oricui a fost tocmai înlăturarea oricăror dubii sau semne de întrebare privitoarea la recomandările formulate.

Răspunsul GRECO la sesizarea Direcției Naționale Anticorupție privind OUG 7 și, mai exact, înființarea Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție confirmă punctul de vedere al Uniunii Salvați România: Secția specială trebuie desființată pentru că rolul său nu a fost unul în interesul Justiției, ci al Partidului Social Democrat.

USR a depus oricum o propunere legislativă pentru desființarea SIIJ, însă prin publicarea acestor două rapoarte astăzi, Ministerul Justiției recunoaște caracterul obligatoriu al recomandărilor GRECO și, indiferent de presiunea exercitată de PSD, trebuie să le pună în aplicare.

Astfel, dacă Guvernul Dăncilă nu intenționează să retragă România din Grupul Statelor Împotriva Corupției, atunci desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie să aibă loc în cât mai scurt timp, iar ministrul Justiției, Ana Birchall, trebuie să ofere garanții în acest sens și să anunțe calendarul punerii în aplicare a recomandărilor din rapoarte.”, scrie Dircă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.